Kendt lingeri-kæde lukker alle butikker midlertidigt

Undertøjskæden Femilet lukker nu midlertidigt alle sine fysiske butikker i Danmark. Det sker som reaktion på spredningen af coronavirussen. Andre kæder er på vej med lignende tiltag.

Undertøjskæden Femilet lukker nu alle sine fysiske butikker for at beskytte kunder og medarbejdere mod coronavirussen. Andre tøjkæder er på vej med lignende tiltag.
Foto: Femilet Femilet

Den kendte danske undertøjekæde Femilet lukker nu alle sine butikker midlertidigt.

»I lyset af alvoren ved Coronavirussen, har vi besluttet midlertidigt at lukke alle Femilet butikker, da det er den bedste måde at passe på dig og vores medarbejderes sikkerhed,« lyder det i en meddelelse, som kæden her til aften har sendt ud til sine kunder og lagt på Facebook.

Femilet har 18 butikker, og det fremgår, at kun butikken i Glostrup fortsat vil holde åbent.

»Vi følger situationen tæt, og skulle der komme nye anvisninger fra de danske myndigheder, vil vi selvfølgelig tage dem til overvejelse. Vigtigst for os er dog vores kunders og medarbejderes sikkerhed,« lyder det i meddelelsen fra Femilet, som henviser kunderne til kædens netbutik.

Femilet lukkede for et par måneder siden tre butikker og flyttede hovedkontoret fra Ikast til Aarhus. Selskabet, som har eksisteret siden 1923, har gennem en længere årrække haft underskud og har netop udskiftet sin direktør. Femilet har siden 2010 været ejet af den franske undertøjsproducent Groupe Chantalle. Den franske ejer satte med det samme gang i en omfattende turnaround, men det har været en bekostelig affære, som flere gange har nødvendiggjort kapitalindskud.

Flere andre danske detailkæder er også gået i gang med at lukke deres fysiske butikker - eller planlægger at gøre det - i kampen for at bremse spredningen af coronavirussen og beskytte medarbejdere og kunder.

Modeselskabet Moss Copenhagen har således besluttet, at selskabets 12 danske butikker holder lukket - i første omgang de næste to uger.

»Vi må som virksomhed vise ansvarlighed. Både overfor vores ansatte, kunder og samfundet generelt. Hvis vi skal have overstået den her virus hurtigst muligt, kræver det, at alle tager del i ansvaret. Derfor lukker vi butikkerne,« siger adm. direktør Anders Freund, Moss Copenhagen.

I den store modekoncern DK Company, som har over 250 butikker i Danmark og Norge, er holdningen ligeledes, at det vil være rigtigt at få den fysiske detailhandel lukket for en periode – og fokusere på onlinehandlen. Det agter DK Company derfor at gøre inden for de kommende dage.

Beslutningen om at lukke handler, ikke alene om at begrænse smitten. For nogle butikker handler det også om at begrænse tabene, da der nu er så få kunder, at det knap giver mening at holde åbent.

I dagene fredag-søndag er salget i gennemsnit faldet med 65 pct. i de danske mode- og skobutikker, viser en opgørelse, som Dansk Detail har foretaget på basis af en rundspørge til 200 medlemmer.

BRANCHENYT
Læs også