Serier

Brøndby fulgte planen lige indtil nedlukningen af Superligaen

Corona rammer verden
I slutningen af maj kommer der igen gang i Superligaen som følge af den igangværende genåbning herhjemme. Det bliver dog i første omgang uden tilskuere og dermed også et væsentligt indtægtsgrundlag for Brøndby IF. Foto: Jens Dresling

Alt kørte lige efter planen for fodboldklubben Brøndby IF, men så sørgede udbruddet af coronavirus for en nedlukning af Superligaen, og så gik der grus i maskineriet.

Sådan lyder budskabet i tirsdagens kvartalsmeddelelse fra Brøndby IF, som stadig ikke tør sætte finansielle forventninger op for hele året.

Prognosen blev suspenderet den 7. april. Inden da var forventningen et resultat før skat på minus 30 til minus 20 mio. kr.

I kvartalsmeddelelsen fortæller Brøndby IF, at klubben kom godt fra start i 2020, og omsætningen fulgte i store dele af kvartalet planerne.

Samtidig er lønomkostningerne blevet reduceret betragteligt, og transferresultatet er også blevet løftet pænt, hvilket har medført et "væsentligt forbedret" resultat før skat i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

I første kvartal 2019 rapporterede Brøndby IF et underskud før skat på 9,4 mio. kr.

- Den globale Covid-19-pandemi har midlertidigt medført en ændring af rammerne for selskabets virksomhed og dermed for selskabets mulighed for at følge den lagte økonomiske plan, skriver Brøndby IF i meddelelsen.

- I midten af marts lukkede regeringen det danske samfund ned, og som konsekvens blev 3F Superligaen den 18. marts suspenderet på ubestemt tid. De økonomiske effekter af Covid-19, herunder dækning af tab via hjælpepakker fra staten, er ikke endeligt afklaret ved udsendelsen af denne meddelelse, fortsætter fodboldklubben.

For at skabe endnu mere økonomisk hjælp til Brøndby IF under coronakrisen har klubben udviklet en særlig fantrøje, som tilhængere af klubben har kunnet købe for at yde økonomisk støtte.

Der blev i perioden 24. april til den 15. maj solgt hele 34.369 styk trøjer, hvilket gør trøjen til den hurtigst sælgende Brøndby-trøje nogensinde, skriver klubben i sit regnskab.

I slutningen af maj kommer der igen gang i Superligaen som følge af den igangværende genåbning herhjemme. Det bliver dog i første omgang uden tilskuere og dermed også et væsentligt indtægtsgrundlag for Brøndby IF.

Læs også