Erhverv

Endnu et stort flyselskab er bukket under

Denne gang er det Latam Airlines Group, som balancerer på kanten af konkurs.

Coronavirussen har - ligesom i resten af verden - haft enorme konsekvenser for flytrafikken i Latinamerika, hvor Latam Airlines Group normalt fylder himlen. 95 pct. af selskabets flytrafik er forsvundet. AP Photo/Esteban Felix

Latinamerikas største luftfartsselskab, Latam Airlines Group, har tilsluttet sig listen af luftfartsselskaber, som er bukket under for coronakrisens ødelæggende kraft.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Tirsdag søgte Latam Airlines Group om såkaldt konkursbeskyttelse i New York. Det betyder, at selskabet nu er gået i betalingsstandsning og skal igennem en rekonstruktion. Lykkes det ikke, er flyselskabet fortid.

Latam Airlines Group, der er ejet af blandt andre Delta Air Lines og den velhavende chilenske Cueto-familie, har sikret sig et lån på 6 mia. kr. Det skal holde selskabet kørende, mens det forsøger at lande en aftale med sine kreditorer.

Coronavirussen har - ligesom i resten af verden - haft enorme konsekvenser for flytrafikken i Latinamerika, hvor Latam Airlines Group normalt fylder himlen. 95 pct. af selskabets flytrafik er forsvundet.

Fredag i sidste uge missede Latam Airlines Group at betale afdrag på et milliardstort lån. Ved at søge om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-konkursregler er selskabet i ly for sine kreditorer, mens det forsøger at redde sig.

Latam Airlines Group, der har hovedsæde i Chile, er ikke det første luftfartsselskab, som på grund af coronapandemiens hærgen har måttet tage den tunge gang til skifteretten.

For få uger siden gik verdens næstældste nulevende flyselskab, Avianca, også i betalingsstandsning. Samme skæbne er overgået Thai Airways, der også flyver fra København og hvert år bringer tusindvis af feriehungrende danskere til Thailand.

BRANCHENYT
Læs også