Erhverv

Audi ser computerkraft som bilernes nye hestekræfter

Engang var det hestekræfter, bilproducenterne primært konkurrerede om. Nu handler kapløbet om kunderne om noget helt andet.

Artiklens øverste billede
Tidligere blev større biler med mere kraftfulde motorer anset for at være bedst. I dag er det i stedet computerkraft og intelligens, der er vigtigst, skriver Reuters.

Konkurrenceparameret er ændret fuldstændigt for bilproducenterne. Engang dystede de om, hvor mange hestekræfter deres motorer havde.

Men nu deltager bilproducenterne i et kapløb om, hvem der er bedst til at udvikle computerkraft i automatiserede biler. Det tvinger bilproducenterne Audi og Volkswagen, som er del af samme koncern til at gentænke, hvordan de udvikler nye biler, skriver Reuters.

»Den tekniske udvikling af køretøjer er ikke længere organiseret efter et køretøjs størrelse, men efter bilens elektriske og elektroniske arkitektur,« siger Audis nye topchef Markus Duesmann.

Han erkender over for Reuters, at Audi har lang vej igen i det digitale kapløb:

»Når det gælder digitalisering er vi bagefter - indtil videre.«

Den nye direktør er i gang med at samle et team på omkring 200 ingeniører i Volkswagen-koncernen, som Audi er en del af. Ingeniørerne skal udvikle et nyt computerdrevent køretøjssystem.

Projektet har fået navnet "Projekt Artemis" efter den græske jagtgudinde. Planen er ifølge Reuters at jagte og overtage vinderpokalen fra Tesla, som bliver anset for at være bilindustriens førende spiller inden for software.

»At udvikle en ny bil med så mange nye features frem mod 2024 er så krævende, at det nok er uden fortilfælde. Derfor har vi besluttet, at arbejdet foregår i en særskilt enhed,« siger Markus Duesmann.

Enheden vil måske samarbejde med eksterne aktører i udviklingsarbejdet.

»Hvis vi får mere fart på sammen med en underleverandør eller en softwarevirksomhed, vil vi overveje at samarbejde. Hastighed er ekstremt vigtigt,« siger Markus Duesmann til Reuters.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.