Erhverv

Ny konkurs kan vente Kasi-Jesper: »Så betaler jeg. Det skal vi ikke ud i«

Topadvokaten Boris Frederiksen jagter 13,8 mio. kr. hos Kasi-familiens nyeste smykkeeventyr Amazing Jewelry. En konkursbegæring mod Amazing Jewelry kan komme på tale.

Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, nægter at skylde Kasis konkursbo 13,8 mio. kr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie har de seneste år måttet se flere af familiens selskaber gå konkurs.

Den skæbne kan også komme til at overgå Kasi-familiens nyeste smykkeeventyr Amazing Jewelry, der driver over 50 butikker verden over.

Topadvokaten Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith er gået på jagt efter 13,8 mio. kr. hos Amazing Jewelry. Penge, som han mener hører hjemme i Kasi ApS' konkursbo, hvor Boris Frederiksen er kurator.

»I sidste instans kan det blive en nødvendighed at underkaste Amazing Jewelry ApS en konkursbehandling for at inddrive pengene. Det må vi ultimativt vurdere og overveje sammen med kreditorerne,« siger Boris Frederiksen, der tvivler på Amazing Jewelrys betalingsevne.

Han forklarer, at familien Nielsen bestrider, at de 13,8 mio. kr. tilhører Kasis konkursbo. Derfor vil familien hverken betale tilbage eller indgå en afdragsordning.

Men truslen om en konkursbegæring mod Amazing Jewelry, får til gengæld tonen til at blive lidt anderledes for Jesper Nielsen.

»Så betaler jeg. Det skal vi ikke ud i,« siger han til spørgsmålet om, hvorvidt han frygter, at kravet mod Amazing Jewelry kan ende i en konkurs.

Kasi-familien mod Pandora
  • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
  • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
  • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
  • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
  • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.

Kravet om tilbagebetaling af de 13,8 mio. kr. stammer fra Kasi-familiens salg af miniandele i en potentiel earnout-betaling fra smykkeselskabet Pandora.

Over 500 private investorer har købt miniandelene, og provenuet fra salget er derefter blevet overført fra Kasi ApS til Amazing Jewelry ApS.

Salget af miniandele er foregået på en måde, så Boris Frederiksen har fundet grundlag for både en politimæssig efterforskning og indstillet til en sag om konkurskarantæne mod Kasi-familien.

Tilgodehavendet på 13,8 mio. kr. er ikke de eneste penge, der forbinder Kasi og Amazing Jewelry. Et andet tilgodehavende på 2,7 mio. kr. er der således indgået en afdragsordning omkring, så pengene efter planen er tilbagebetalt i begyndelsen af 2022 til Kasis konkursbo.

Læs også
Top job