Erhverv

Kasi-familien trækker sig fra direktørposter på stribe

Søren Colding er blevet indsat som direktør i fem af Kasi-familiens selskaber. For kort tid siden blev flere fra familien indstillet til konkurskarantæne.

Søren Colding og Jesper "Kasi" Nielsen ses her ved siden af hinanden fra AG København-tiden. Foto: Ernst van Norde

Jesper "Kasi" Nielsen, hans mor og søster er stoppet på en stribe direktørposter.

Konkret har de tre familiemedlemmer trukket sig fra direktionen i fem af deres danske selskaber, heriblandt familiens seneste smykkeeventyr Amazing Jewelry ApS.

I stedet er Kasi-familiens gode ven og mangeårige forretningspartner Søren Colding blevet indsat som direktør i de fem selskaber. Det viser nye oplysninger fra cvr-registeret.

I disse selskaber er Kasi-familien udtrådt af direktionen:

 • Amazing Jewelry ApS
 • Andanne Holding ApS
 • Dacamase Holding ApS
 • Doja Holding ApS
 • Jado Holding ApS

Konkurskarantæne
 • En konkurskarantæne betyder, at en person i en periode, typisk tre år, får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, som vedkommende ikke hæfter personligt for.
 • Man kan pålægges konkurskarantæne, hvis først kurator og efterfølgende skifteretten vurderer, at personen har drevet forretning på en groft uforsvarlig måde.
 • Hvis en person overtræder sin konkurskarantæne, kan denne blive udvidet til at omfatte et forbud mod at deltage i enhver form for erhvervsvirksomhed.
 • En overtrædelse af konkurskarantænen kan ultimativt føre til en bøde eller fængsel i op til seks måneder.

I begyndelsen af august kunne Finans fortælle, at Jesper Nielsen, hans søster Annette Nielsen og deres mor Dorthe Nielsen var blevet indstillet til en sag om konkurskarantæne for »groft uforsvarlig forretningsførelse«.

Hvis man idømmes konkurskarantæne, må man i en periode - typisk tre år - ikke sidde i ledelsen af en dansk virksomhed.

Efter deres direktørafgang er hverken Jesper Nielsen eller Annette Nielsen ifølge cvr-registeret nu længere en del af ledelsen i en dansk virksomhed. Det er til gengæld stadig Dorthe Nielsen, der er direktør i selskaberne Kasi Brands ApS og Selskabet af 1. december 2012 ApS.

Det er ikke lykkedes for Finans at få en kommentar fra hverken Kasi-familien eller Søren Colding, om konkurskarantænesagen har noget med de nye ændringer på direktørposterne at gøre.

Tidligere i august udtalte Jesper Nielsen sig dog til Finans om sagen.

»Vi har aldrig gjort noget forkert. Så det vil undre mig, hvis jeg ender med at komme i konkurskarantæne. Men jeg tager det nu stille og roligt. Jeg har større sager at kæmpe med, så det får mig ikke til at ligge søvnløs,« sagde han dengang.

Bag indstillingen til konkurskarantæne står topadvokaten Boris Frederiksen, der er kurator i konkursboet efter Kasi ApS.

Udover at indstille tre fra Kasi-familien til konkurskarantæne har Boris Frederiksen også fundet grundlag for en politimæssig efterforskning af de ting, der er foregået i Kasi ApS.

Kasi-familien mod Pandora
 • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
 • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
 • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
 • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
 • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.

Ifølge Finans' oplysninger er det Kasi-familiens salg af af miniandele i en potentiel earnout-betaling fra smykkeselskabet Pandora, som er udgangspunktet for både politiefterforskningen og konkurskarantænesagen.

Salget af miniandele til over 500 investorer blev lavet uden accept fra Kasi ApS' største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en disposition. Samtidig blev pengene fra salget af andele, 13,8 mio. kr., overført fra Kasi ApS til Amazing Jewelry ApS.

De 13,8 mio. kr. kræver Boris Frederiksen tilbagebetalt til Kasi-konkursboet. Men det nægter familien Nielsen, og de 13,8 mio. kr. er derfor forblevet i "kreditorly".

Kasi-familien er ikke enig i Boris Frederiksens fortolkning af, at salget af miniandele har været håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.

Læs også
Top job