Erhverv

Skandaleramte Wirecard står til at forlade DAX-indekset

Foto: AP/Matthias Schrader

Betalingsudbyderen Wirecard står til at blive fjernet fra det tyske DAX-indeks, efter at selskabet for flere uger siden erklærede sig konkurs.

Det skriver Financial Times.

Wirecard entrerede DAX-indekset i 2018, hvor selskabet erstattede Commerzbank.

I juni måtte den tyske betalingsudbyder dog erkende, at der manglede likviditet for 1,9 mia. euro - svarende til mere end 14 mia. kr. - i selskabet.

Det har sendt selskabets aktie i frit fald, og hvor den i sin storhedstid blev handlet i omkring 200 euro, koster en aktie ikke meget mere end 1 euro i dag.

Deutsche Börse, der administrerer DAX-indekset, havde ikke planlagt at gennemgå eventuelle udgange fra indekset før september. Det er, på trods af at Wirecard erklærede sig konkurs umiddelbart efter sin erkendelse i juni.

Pres fra investorer har dog fået den tyske børs til at ændre procedure, og fra nu af kan Deutsche Börse fjerne konkursramte selskaber fra indekset inden for to dage af erklæringen.

Wirecards plads på den tyske børs vil fra mandag blive overtaget af fastfoodleveringstjenesten Delivery Hero, hvis aktie er skudt i vejret under coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også