Erhverv

Fitness World-ejer får stor millionindsprøjtning

PureGym, der er selskabet bag Fitness World, har tabt 40 mio. kr. om ugen gennem coronanedlukningen.

Det har været hårde tider for fitness-branchen. Foto: Fitness World

Ejeren af Fitness World, den britiske fitnesskæde PureGym, har på det seneste haft sine kvaler med finanserne, og gennem coronanedlukningen tabte PureGym således 40 mio. kr. om ugen.

Dette skriver Børsen.

Hjælpen er dog på vej, for Leonard Green Partners, kapitalfonden bag PureGym, har nemlig erklæret sin støtte til selskabet. Ifølge Børsen skulle kapitalfonden være klar med en kapitalindsprøjtning på 100 mio. pund, hvilket svarer til cirka 800 mio. kr.

Nogle af pengene skal bruges på investeringer i Fitness World.

»Kapitalforhøjelsen gennemføres, for at vi hurtigt kan komme tilbage til vores oprindelige strategi, der betyder større investeringer i nye og eksisterende klubber og store investeringer i at styrke virksomheden digitalt,« skriver adm. direktør i Fitness World Group, Niels Meidahl, til Børsen.

Han anslår ifølge Børsen, at PureGym samlet set har tabt i omegnen af 300 mio. kr. i 2020.

Coronanedlukningen blev altså et dyr for PureGym, men også selve Fitness World-kæden måtte lide store tab.

Finans kunne tidligere berette om, at Fitness World som konsekvens af coronakrisen så sig nødsaget til at fyre cirka 75 fuldtidsansatte og et endnu ubestemt antal deltidsansatte, mens fitnesskæden i samme omgang nedlagde kæden Urban Gym.

I slutningen af juni havde kæden 560.000 medlemmer i hele koncernen Fitness World Group, der også tæller kædens udenlandske aktiviteter. Junis medlemstal var omkring fem pct. lavere end sidste års medlemstal.

PureGym købte i 2019 Fitness World FSN Capital og Legofamiliens Kirkbi for 3 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også