Erhverv

Restauranterne har udfordringer med nye restriktioner

Restaurantør oplever aflysninger på sene 'seatings'. Gæsterne er nervøse for at gå ud og spise, og det presser branchen hårdt.

René Kristensen driver blandt andet restaurant Kompasset i Nyhavn. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

»Vi kan tydeligt se, at de gæster, der plejer at komme klokken 20, de booker simpelthen ikke længere, fordi der ligger en deadline for, at man skal være færdig med at spise og være ude af restauranten igen to timer senere.«

Sådan fortæller René Kristensen, indehaver af Tholstrup, som bl.a. driver restauranterne Huks Fluks på Gråbrødretorv og Kompasset i Nyhavn. Med en lukketid kl. 22 har restauranterne udfordringer med at nå to såkaldte ’seatings’ på en aften.

For René Kristensen betyder det, at 20-30 pct. af forretningsgrundlaget er revet væk, efter de nyeste restriktioner i restaurationsbranchen trådte i kraft torsdag.

»Vi oplever, at folk aflyser deres bookinger til kl. 20. Især selskaberne, der ofte gerne vil have tre-retters, men ikke kan nå den tidligere seating. Aflysningerne oplevede vi allerede fra i tirsdags, da meldingen kom,« fortæller Rene Kristensen.

Han oplyser, at aflysningerne dækker over de næste 14 dage og helt ind i midt oktober. Der er stor nervøsitet blandt gæsterne, fortæller han.

Brancheforeningen Danmarks Restauranter & Cafeer udtrykker bekymring over restriktionerne for restauranterne.

»De nye restriktioner kommer de facto til at fjerne forretningsgrundlaget for restaurationerne i hovedstadsområdet. Derudover vil vi formentlig se en afledt ”forskrækkelseseffekt” i hele landet. Folk vil i udbredt grad bare blive hjemme,« siger DRC’s sekretariatschef, Jeppe Herskind-Møller.

René Kristensen håber på, at der kommer løsninger for restaurationsbranchen.

»Vi beskæftiger rigtig mange mennesker, og det er klart, at situationen er i forvejen meget presset, men med de nye restriktioner er det umuligt at drive en rentabel forretning,« siger han og fortsætter:

»Vi er nervøse for vores egen forretning, men også på tværs af hele branchen.«

Torsdag aften kostede det Michelin-restauranten Kokkeriet dyrt at holde åbent efter myndighedernes påkrævede lukketidspunkt kl. 22.00, skriver TV2.

Presset på personalet grundet sygdom betød, at restauranten ikke kunne nå at få gæsterne bespist inden kl. 22, og kl. 22.30 kom politiet på besøg i restauranten, hvor serveringen stadig var i gang.

Bruddet på restriktionerne kostede en bøde på 40.000 kr. for den i forvejen pressede restaurant.

BRANCHENYT
Læs også