Serier

Tyskland lukkes for danskere - men grænsehandlen fortsætter

Den nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet som konsekvens af øget smitte i mange lande, åbner for at Fleggaard og andre grænsebutikker i det nordtyske kan køre videre.

Corona rammer verden

Torsdagen har budt på hektisk travlhed i grænsebutikkerne syd for den dansk/tyske grænse. Mange danske forbrugere har valgt at køre mod syd for at få lagrene fyldt op af øl, vin, chokolade og andet fra de nordtyske grænsebutikker.

Onsdag varslede Udenrigsministeriet nemlig, at der i dag ville komme nye rejsevejledninger. Og de kunne indebære, at også Tyskland sættes på listen over lande, der nu frarådes rejser til. Det som konsekvens af øget Covid-19-smitte i Europa.

Udenrigsministeriet har torsdag eftermiddag offentliggjort rejsevejledningen, og Tyskland er ganske rigtigt på listen. Dog er den nordlige delstat, Slesvig-Holsten, undtaget, da smittetrykket er lavere der end i andre dele af Tyskland.

Den melding skaber lettelse og tilfredshed i Fleggaard-koncernen, som er den største aktør i dansk/tysk grænsehandel. Det med otte butikker i Calle-kæden samt otte under navnet Fleggaard i det nordtyske.

»Vi er glade for, at der er valgt en regional løsning. Det har stor betydning for os, men også hele grænselandet i denne del af landet, hvor der bl.a. er mange pendlere på tværs af landegrænsen,« siger Lars Mose Iversen, adm. direktør for Fleggaards grænsebutikker.

Han fastslår, at detailselskabet nu kører videre i normal fart med at planlægge de kommende uger og måneders julehandel. Netop det er en væsentlig periode for koncernens salg til danske grænsekunder.

»Vi ved alt om, at der er en risiko for, at smittetallet kan gå og og ned. Og dermed få betydning også for vores forretning. Det navigerer vi i. Indtil videre fortsætter vi vores arbejde op til julehandlen,« fastslår Lars Mose Iversen.

Den dansk/tyske grænse var i foråret gennem en længere periode lukket for almindeligt rejsende, og dermed også med et stop for grænsehandel. Tyskland åbnede dog grænsen igen midt i juni.

»Der har siden da været udsving i vores kundestrøm, men i det store hele er danskerne kommet tilbage. Vi kan dog se ændringer i rejsemønstrene, så der eksempelvis i efterårsferien var færre kunder, som dog købte mere,« siger Fleggaard-direktøren.

Læs også