Rig udlandsdansker med til at redde Bravo Tours
Det nye selskab bag Bravo Tours har en bredt funderet ejerkreds. Blandt medejerne er en ukendt, men særdeles velhavende udlandsdansker.
I sidste uge kom det frem, at rejseselskabet Bravo Tours levede videre, efter det daværende moderselskab gik konkurs.
En ny ejerkreds bestående af tre aktionærer stod bag redningen. Kigger man nærmere på det ene af de tre selskaber, der nu ejer Bravo Tours, dukker et interessant navn op. Det er udlandsdanskeren Michael Egholm Jacobsen, bosat i Schweiz.
Han er nemlig hovedaktionær i selskabet PH Bravo, det ene af de tre nye ejerselskaber bag Bravo Tours.
Michael Egholm Jacobsen stiftede i midten af 1990’erne ejendomsselskabet Jacobsen Group, der i dag administrerer over 700 private lejemål.
Det har været med til at gøre Michael Egholm Jacobsen særdeles velhavende. Egenkapitalen i hans danske holdingselskab var på lidt over 350 mio. kr. efter det seneste regnskab. De seneste fem år har Michael Egholm Jacobsens holdingselskab haft et samlet overskud efter skat på 197,7 mio. kr.
Michael Egholm Jacobsen er gået ind i Bravo Tours sammen med Peter Juul, der er adm. direktør i og medejer af Jacobsen Group.
»De to (Michael Egholm Jacobsen og Peter Juul, red.) er silent investors og ønsker hverken at være involveret i driften eller være offentlige omkring det. De ser det bare som en god investering,« siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours, til branchemediet Standby.
Både Bravo Tours og Jacobsen Group har i øvrigt base i Herning.
I øjeblikket sidder Arion Bank på majoriteten af Bravo Tours-ejerskabet. Men med tiden er det meningen, at Sunway Group og PH Bravo skal eje hovedparten af rejselskabet.
Ifølge cvr-registeret er der hidtil blevet tilført det nye Bravo Tours-selskab knap 43 mio. kr. i frisk kapital.
Bravo Tours er Danmarks fjerdestørste charterbureau bagved Spies, Apollo og Tui.
Det tidligere ejerselskab, Travlco Nordic, måtte for nogle uger siden gå i rekonstruktion. Det er siden blevet vekslet til en konkurs for selskabet Travelco Nordic. En konkurs, der er det største krak nogensinde i den danske rejsebranche og efterlader en trecifret millionregning hos Rejsegarantifonden.
Regnskabet fra Travelco Nordic for 2019 viste et rekordstort og »stærkt utilfredsstillende« underskud efter skat på 206 mio. kr. Det slog bunden totalt ud af egenkapitalen, der ved regnskabsårets afslutning var negativ med 191,8 mio. kr., og gælden i selskabet er i omegnen af 430 mio. kr.