Erhverv

Medie: Kina vil presse tech-giganter til at dele kreditdata

I endnu et tiltag mod landets magtfulde tech-giganter har de kinesiske myndigheder planer om at kræve, at koncerner som Tencent og Ant Group udleverer kundernes kreditdata, skriver Reuters.

Kinas præsident Xi Jinping er i gang med at skrue op for reguleringen af landets tech-mastodonter. Foto: Dale De La Rey / Pool

De kinesiske myndigheders regulering af landets teknologikæmper ser ud til at tage til i fart.

Nu er det forbrugernes kreditdata, der står for skud, skriver Reuters baseret på anonyme kilder.

Myndighederne er ifølge to kilder med indsigt i planerne i gang med at udforme et udspil, som indebærer, at landets store tech-selskaber som Tencent, Ant Group og JD.com videregiver forbrugernes kreditdata til statens kreditinstitutter.

Initiativet skal forebygge overbelåning og bruges til at evaluere risici, lyder det.

Planerne kommer i kølvandet på, at de kinesiske myndigheder på flere områder har valgt at regulere de stadig mere magtfulde tech-giganter. Senest satte den kinesiske regering med en række krav en stopper for den rekordstore børsnotering af betalingsimperiet Ant Group.

Gruppens succes baserer sig på appen Alipay, der kan sammenlignes med Mobilepay, dog langt mere indlejret i det økonomiske økosystem i Kina. Appen lagrer data over betalinger og lån via appen for over en milliard mennesker – også borgere, der ikke nødvendigvis har kreditkort eller gæld registreret i banksystemet.

Ant Group er i dag ejet af Alibaba, som er ejet af den kinesiske erhvervsmand og milliardær Jack Ma. Også Alibaba Group er i søgelyset hos administrationen i Beijing, som for nylig iværksatte en anti-monopol efterforskning mod gruppen.

Siden Jack Ma åbent kritiserede den kinesiske regering og præsident Xi Jinping for at »kvæle innovation« i en tale i oktober, har han ikke været set i offentligheden eller på de sociale medier, har flere medier for nylig oplyst.

Læs også
Top job