Erhverv

"Løvens Hule"-investorer er købt ud af Pierrot la Lune for 1 kr.

Christian Stadil, Jesper Buch og Peter Warnøe er ikke længere en del af børnetøjsbrandet Pierrot la Lune, der er skabt af møbelarkitekten Børge Mogensens børnebørn.

Christian Stadil, Jesper Buch og Peter Warnøe købte sig for to år siden ind i børnetøjsbrandet Pierrot la Lune.  Samlet investerede de 750.000 kr. i selskabet mod hver 10 pct. af virksomheden. Fotocollage: Anders Rye Skjoldjensen og Nicolai Lorenzen

For to år siden stormede den ambitiøse iværksætter Emilie Ventujol sammen med sin bror Rasmus Mogensen over skærmen i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Om Pierrot la Lune
  • Bag brandet står søskendeparret Emilie Ventujol og Rasmus Mogensen
  • Pierrot la Lune sælger økologisk og bæredygtigt børnetøj
  • Søskendeparret er børnebørn af den danske designer Børge Mogensen
  • Emilie V. Mogensen har flere år boet i Indien, hvor hun stiftede bekendtskab med lokale håndværkstraditioner for vævning og tryk
  • Selskabet deltog i 2019 i DR-programmet ”Løvens Hule”, hvor investorerne Jesper Buch, Christian Stadil og Peter Warnøe købte sig ind i virksomheden for samlet 750.000 kr. mod hver 10 pct. af selskabet
  • Tv-investorerne blev i 2021 købt ud af selskabet
Kilde: CVR-registeret og Pierrot la Lune

Det skete til stor begejstring for samtlige af programmets fem investorer, der alle var vilde med søskendeparrets virksomhed Pierrot la Lune, der sælger bæredygtigt børnetøj, og spåede brandet stor succes og høje vækstrater både herhjemme og internationalt.

Sådan er det dog langt fra gået.

Søskendeparret, der er børnebørn af den danske møbelarkitekt Børge Mogensen, sikrede sig i programmet en investering på samlet 750.000 kr. fra Christian Stadil, Jesper Buch og Peter Warnøe, men har endnu ikke formået at tjene penge.

Samtidig har samtlige ”Løvens Hule”-investorer nu ifølge cvr-registeret forladt selskabet.

»Vi har sendt aktierne tilbage til founder for 1 kr. Det er meget normalt, hvis tingene ikke er fløjet. Det er pænest at overdrage aktierne tilbage til founder, der kan kæmpe videre, og så tager vi som investorer tabet. For os er det (Pierrot la Lune red.) ikke en investeringscase længere. Det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan blive en god forretning for Emilie. Derfor har vi givet hende alle hendes andele tilbage,« siger Jesper Buch, der ejede 10 pct. af Pierrot la Lune.

Han understreger, at han ikke har været såkaldt »leadinvestor« i virksomheden, og derfor ikke har haft den daglige kontakt med brandet.

Christian Stadil, der indtil for nyligt var »leadinvestor« i Pierrot la Lune er ikke vendt tilbage på Finans’ henvendelse, mens stifter Emilie Ventujol ønsker ikke at kommentere på, hvorfor tv-investorerne og Pierrot la Lune nu er gået hver til sit.

Christian Stadil har tidligere udtalt, at han forventede, at Pierrot la Lune med investorernes hjælp ville kunne tidoble selskabets omsætning, der i det seneste regnskabsår inden deltagelsen i ”Løvens Hule” lød på 1,1 mio. kr.

Ifølge Pierrot la Lunes seneste offentliggjorde regnskab havde selskabet i 2019 et underskud på omkring 1 mio. kr., mens selskabets bruttofortjeneste viste et tab på 542.000 kr.

Ifølge Jesper Buch er det »brandærgerligt«, når en investering ikke går som forventet, men han er bevidst om, at det er »en del af gamet«, når han investerer.

»Hver gang der er en iværksætter, som det går virkelig godt for, så er der fem eller seks andre, hvor det går knap så godt. Alt, jeg rører ved, bliver ikke til guld, og det er heller ikke planen. Når vi en gang i mellem rammer den lige i røven, så er det sådan, det skal være. Jeg investerer i mennesker, og jeg skal ikke tage æren for deres succes. Jeg kan hjælpe dem på vej og træffe fælles beslutninger med dem, men det er dem, der kæmper for deres eget hjertebarn. Nogle gange lykkedes det. Andre gange lykkedes det ikke,« siger Just Eat-stifteren.

Pierrot la Lune fokuserer i dag på en digital forretningsmodel med salg direkte fra virksomhedens webshop. Derfor har brandet skippet tidligere forhandlere som Luksusbaby, Miintoo, Salling Group og Illum i København.

I 2019 lød Pierrot la Lunes egenkapital på 468.000 kr.

Læs også
Top job