Erhverv

Karsten Ree er klar med endnu et rejsebureau

Selskabet har fået navnet Vild med Danmark og skal efter planen lære danskerne Danmark bedre at kende.

Karsten Ree købte Ree Park i 2006. Foto:Stine Bidstrup

Den danske storinvestor Karsten Ree har kastet penge i endnu et rejsebureau.

Derved ejer erhvervsmanden, der blev en af landets rigeste, da han solgte Den Blå Avis til amerikanske it-koncern eBay, nu i alt fire rejseselskaber. Det skriver Herning Folkeblad.

Ifølge mediet har det seneste rejseselskab i porteføljen fået navnet Vild med Danmark.

Selskabet åbner i Herning og vil tilbyde danskerne alt fra vandre-, fiske- og endagsture til guidede safariture forskellige steder i Jylland og på Sjælland.

Her vil der være fokus på at spotte kronhjorte, havørne, sprættet sæl, vildheste og europæiske bisoner, som ifølge Naturstyrelsen er det danske svar på Afrikas »Big five«.

»Vi har faktisk haft ideen liggende i skuffen længe. Danmark er jo fyldt med oplevelser. Mange af os har været rigtigt mange steder i Danmark, men hvor godt kender vi vores eget land? Her kommer man som gæst tættere på historien, dyrene og detaljerne og dermed bliver klogere på sit eget land,« siger Claus Lund Sørensen, der er direktør for det nye selskab og rejseselskabet Africa Tours, der ligeledes er ejet af Karsten Ree.

Ifølge direktøren kommer det nye selskab også til at arbejde sammen med dyreparken Ree Park i Ebeltoft, som den sjællandske forretningsmand ligeledes står bag.

Ifølge Vild med Danmarks hjemmeside spænder rejsepriser og oplevelser bredt fra »Eventyr og oplevelser i Silkeborgskovene« eller »Vandretur ved Himmelbjerget« for et par hundrede kr. til »Storsafari Jylland Rundt« til 7.995 kr.

Udover dyreparken og de fire rejseselskaber - Africa Tours, Karen Blixen Camp, Karen Blixen Coffee Garden og Vild med Danmark - har Karsten Ree tidligere investeret i Amagerbanken, som han mistede omkring 800 mio. kr. på.

Tidligere på året blev Karsten Ree og hans familie desuden hovedaktionærer i det pressede smykkefirma Spinning Jewelry, hvor familien i dag sidder på mere end 75 pct.

Karsten Ree fyldte i juli 75 år, og i den forbindelse udtalte han i et fødselsdagsportræt til Finans, at han er »god for 3,3 mia. kr i værdipapirer, mens resten, ca. 500 mio. kr., står i con amore-projekter«.

Den amerikanske it-koncern eBay købte Den Blå Avis for 2,1 mia. kr. i 2008.

BRANCHENYT
Læs også