Shaping New Tomorrow henter Henrik Bak som ny direktør

Ifølge stifterne bag det populære tøjbrand sker det som led i selskabets internationale vækstrejse.

Shaping New Tomorrows nye kommercielle direktør er ikke ukendt for ejerkredsen, idet Henrik Bak er onkel til medstifter Christoffer Bak (tv). PR-foto

Den hurtigtvoksende modekomet Shaping New Tomorrow, der for nyligt rundede en omsætning på 200 mio. kr., har hentet en ny kommerciel direktør.

Det sker som led i selskabets internationale skalering, der på sigt bl.a. skal sikre herretøjsbrandet får egne butikker i Tyskland, Norge og flere andre europæiske lande indenfor de kommende år.

Shaping New Tomorrow
 • Herretøjsbrandet blev stiftet i 2015 af Kasper Ulrich, Christoffer Bak og Christian Aachmann
 • Virksomheden blev for alvor kendt i DR-programmet ”Løvens Hule”
 • Her fik iværksætteren en investering af Jesper Buch og Birgit Aaby, der fortsat er en del af virksomheden
 • Shaping New Tomorrow beskæftiger mere end 80 ansatte på hovedkontoret i Aalborg samt i butikkerne i Aalborg, Aarhus, Odense og København
 • Selskabet omsætter for mere end 200 millioner kr. årligt i Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig og Holland
 • »Vi har erkendt, at vi ikke kan alting selv, og at vi som brand altid kan blive bedre. Derfor har vi kigget efter et nyt direktionsmedlem, der har erfaring med at skalere danske virksomheder internationalt og er stærk indenfor for it,« siger Christoffer Bak, der stiftede Shaping New Tomorrow med gymnasiekammeraterne Kasper Ulrich og Christian Aachmann i 2015.

  Det har selskabet fundet i den hidtil ukendte erhvervsmand Henrik Bak, der er udpeget som ny kommerciel direktør for brandet.

  Shaping New Tomorrow ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse om Henrik Baks nye post har udløst ejerandele i selskabet.

  Stifterne understreger dog, at hans indtræden i ledelsen ikke ændrer de øvrige poster i direktionsgruppen.

  »Det er udelukkende sket for at tilføre nye kompetencer til selskabet. Henrik (Bak red.) har mange års international erfaring og har gennem det seneste 1,5 år arbejdet med Shaping New Tomorrow fra sidelinjen. Han har bl.a. hjulpet med at geare organisationen til international skalering og bidraget til, at vi har fået en langt mere datadrevet tilgang. Det er også den rolle, han skal løfte fremadrettet,« siger Christoffer Bak for hvem det nye direktionsmedlem ikke er ukendt, idet det Henrik Bak er hans onkel.

  Den nye direktør er desuden bosiddende i Portugal, hvor Shaping New Tomorrow får produceret sit tøj.

  Ifølge stifterne er der dog ingen sammenhæng mellem udnævnelsen og produktionen i Portugal.

  »Vi har en portugisisk afdeling, som står for alt i forhold til kvalitetstjek, udvikling osv. og derfor kommer Henrik (Bak red.) udelukkende til at have fokus på den internationale skalering og særligt Tyskland, hvor vi forventer at åbne vores første butik udenfor Danmarks grænser den 6. maj i år,« siger Christoffer Bak.

  Shaping New Tomorrows seneste regnskab for 2019/2020 viste et rekordhøjt overskud på 30,6 mio. kr. før skat. I samme periode femdoblede selskabets sin omsætning i Tyskland, hvor stifterne for nyligt har etableret et international hovedkontor.

  Forventningen er, at hovedkontoret og den nye forretning i Hamborg kan være med til at løfte selskabet yderligere og sikre international fremgang.

  »Grundlæggende forventer vi, at vores investeringer og det dygtige personale, vi har trænet op til at servicere butikken i Hamborg, kan tiltrække en masse besøgende og gøre den tyske butik til sin egen markedsføringskanal. Derfor kommer både Henrik (Bak red.), Kasper (Ulrich red.), Christian (Aachmann red.) og jeg også alle til at være meget tilstede i Tyskalnd fremover,« siger Christoffer Bak.

  Shaping New Tomorrow forventer i 2020/2021 en omsætning på over 300 mio. kr. og »en positiv udvikling på bundlinjen«.

  Det sker, til trods for at selskabet også i indeværende regnskabsperiode investerer et tocifret millionbeløb i nye butikker og flere ansættelser.

  Læs også