Erhverv

Mikkeller-grundlægger overvejer at undgå 30-minuttersregel

Den danske ølproducent Mikkeller, der har 20 barer og restauranter i Danmark, overvejer kraftigt at booke borde på forhånd til gæster, så de slipper for at vente 30 minutter. Idéskaberen afviser, at det handler om at omgå regler.

Artiklens øverste billede
Mikkel Borg Bjergsø er stifter af ølproducenten Mikkeller. Mikkel Borg Bjergsø på kontoret i København. Foto: Gregers Thyco.

Der har været stor kritik af 30 minuttersreglen, der gælder for restauranter, caféer, barer og værtshuse, når de fra onsdag får mulighed for at genåbne.

Nu forsøger Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og kreativ direktør i mikrobryggeriet Mikkeller, i et desperat forsøg at råbe politikerne på Christiansborg op i et Facebookopslag, hvor han har fundet en måde at omgå reglerne om bordbestilling for gæsterne minimum 30 minutter før ankomst.

»Jeg har booket alle bordene på samtlige Mikkeller-lokationer fra åben til luk de næste 14 dage. Hvis I vil joine, skal I bare sige, at I er med mig/Mikkeller. Så deler jeg gerne en af mine pladser med jer,« skriver grundlæggeren på Facebook.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Finans har talt med Mikkel Borg Bjergsø, og selvom opslaget er skrevet med et glimt i øjet, fastslår han, at det er en seriøs overvejelse, som han og Mikkeller har.

»Det er en mulighed, at vi gør det. Det er noget, vi overvejer, fordi der ikke er noget i loven, der siger, at man ikke må. Jeg har ikke tænkt mig at gøre noget, som ikke overholder restriktionerne eller loven eller øger smitterisikoen, og det mener jeg heller ikke, at vi gør.«

Mikkeller har 20 barer og restauranter i Danmark, hvoraf langt størstedelen er barer.

Problemet er, at barer ikke kan planlægge, hvor længe folk er der.

Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og kreativ direktør i Mikkeller

Mandag fortalte Mikkeller-grundlæggeren til Finans, at udfordringen ved bordbookning på barer er, at det er svært at forudse, hvor længe folk sidder på en bar i forhold til en restaurant.

»Det er svært at vide, for hvis vi laver tidsbegrænsning, skal vi smide folk væk, og det har vi aldrig prøvet før,« sagde han i den anledning.

Mikkel Borg Bjergsø er stifter af ølproducenten Mikkeller. Foto: Gregers Thyco.

Han afviser dog, at bordbookninger foretaget af ham selv eller Mikkeller skal ses som en måde at omgå reglerne.

»Det er for at skabe en brugbar situation for os. Vi kan ikke drive en rentabel forretning med regler, der ikke giver mening og er pålagt os,« siger han og fortsætter.

»Vi har gæster, der har booket bord hele dagen i morgen og sagt, at de gerne vil være der fra åben til luk. Det har de ret til. Vi kan i princippet sige, at det ikke er muligt. Sidder de der hele dagen og bruger det, skaber det omsætning, men hvis ikke, risikerer vi at stå med et tomt bord. Problemet er, at barer ikke kan planlægge, hvor længe folk er der.«

Finans jagtede i går en kommentar fra erhvervsminister Simon Kollerup til kritikken af 30 minutters-reglen, og hvorfor den er blevet indført. Han havde imidlertid ikke tid til at stille op. I skrivende stund forsøger Finans stadig at få en kommentar til denne artikel, men ministeren er ikke vendt tilbage endnu.

Til gengæld sammenlignede han til DR i går reglen med en vej.

»Der er er også nogle gange et bump, som gør, at du ikke kommer til at køre for hurtigt, og det bump er vi nødt til at have i 14 dage, indtil vi forhåbentlig kan åbne helt op,« siger han.

Mikkel Borg Bjergsø kritiserer reglen og kalder det et »benspænd for både virksomheder og kunder.«

»Jeg tror, at de fleste, der har siddet inde i knap fem måneder nu går ud nu uanset hvad, selvom de skal stå 30 minutter og vente på et bord. Det kommer ikke til at have en positiv effekt på at bekæmpe smitten,« siger han.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.