Erhverv

Pengene siver ud af netsupermarkedet Osuma

Ifølge direktør Carsten Milek Pahlke er det planen, at Osuma i år skal ramme et nul på bundlinjen.

Osuma, der driver onlinehandel med dagligvarer, ejes af en selvstændig brugsforening. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen

Det danske netsupermarked Osuma kæmper fortsat med at hive penge hjem på at levere dagligvarer til sine kunder.

Selvom coronakrisen har sat skub i salget af dagligvarer online, og netsupermarkedet i sommer ændrede strategi for at stå skarpere i kampen om at blive danskernes fortrukne dagligvareleverandør, endte Osuma i 2020 med et underskud på 2,5 mio. kr. efter skat.

»Under coronanedlukningen i marts havde vi nogle fantastiske måneder omsætningsmæssigt, men samtidig har vi holdt os tilbage og været i gang med en mangeårig omlægning af forretningen. Nu har vi vasket tavlen ren og starter forfra på et mere solidt grundlag på mange områder,« siger adm. direktør Carsten Milek Pahlke.

Osuma samarbejder med en lang række danske dagligvarebutikker og brugsforeninger, og den ændrede strategi betyder, at netsupermarkedet nu har ladet det være op til den lokale brugs at drive sortiment, priser, pakker og levering af netsupermarkedets varer.

Tidligere blev varerne pakket i de lokale forretninger, hvorfra de blev distribueret direkte ud til forbrugerne.

Ifølge Carsten Milek Pahlke har omlægningen betydet, at Osuma har lukket flere postnumre ned, så det nu ikke længere er muligt at bestille sine varer dertil. Det er sket, fordi det hverken for Osuma eller Ry Logistik, der står for distributionen, var »lønsomt« at operere i områderne.

»Omlægningen er gennemført, og vi har ryddet op. Derfor retter vi nu fokus på vores platform og har kig på nye tiltag som bl.a. et eksternt bestil og hent-setup. Både hos Osuma og i distributionen ser det fornuftigt ud, og vi arbejder hårdnakket mod at gå i nul,« siger direktøren, der mener, at det er realistisk at levere et nul på bunden hos Osuma ApS i indeværende regnskab.

Også Ry Logistik har i en længere årrække kæmpet med økonomien. Ifølge et nyt regnskab tabte selskabet sidste år 2,3 mio. kr. efter skat.

Egenkapitalen i Ry Logistik var negativ med 9,4 mio. kr., mens Osuma lykkedes med at sikre en egenkapital på 2,3 mio. kr.

I regnskabet fra Ry Logistik fremgår det, at Brugsforeningen Tryg vil støtte kapitalberedskabet i Osuma.dk ApS og Osuma ApS »så længe der er behov herfor«.

BRANCHENYT
Læs også