Erhverv

Randstad oplever heftig forespørgsel på coronapersonale

Behovet for personale til at løse coronaopgaver er enormt i disse dage. Det kan ændre sig dag for dag, og derfor vælger mange at ansætte gennem et bureau.

Artiklens øverste billede
Nima Astanehdost er adm. direktør, rekrutteringsbureauet Randstad. Foto: Jyllands-Posten

Mangel på coronapersonale har givet travlhed i rekrutteringsbranchen.

Hvis Danmark skal køre ordentlig rundt, samtidigt med at coronarestriktionerne overholdes, skal der på landsplan findes flere tusinde medarbejdere, som er klar på at varetage coronarelaterede opgaver.

Det har særligt kunne mærkes hos rekrutteringsbureauet Randstad, som har løbet ekstra stærkt den seneste tid. Mange virksomheder har nemlig henvendt sig i håbet om at finde ny arbejdskraft i pendulfart.

Blandt dem er Fitness World, som har benyttet sig af Randstad, og på under en uge har fitnesskæden fået 500 nye medarbejdere.

»Den nye branche af coronapersonale er præget af bred diversitet. Vi ansætter alle med de rette kompetencer. Lige fra studerende, der har ekstra tid tilovers, til andre forskellige fagprofiler, der går ledige,« siger Nima Astanehdost, adm. direktør i Randstad.

Når fitnesscentrene slår dørene op på torsdag, bliver det derfor ikke kun for de træningslystne. Hundredvis af nye medarbejdere bliver også lukket ind.

»Det er afgørende, at det bliver en tryg og ubesværet oplevelse at besøge os igen, og derfor vælger vi at opruste kraftigt på mandskabet. Det er naturligvis en udgift, men det er afgørende, at vi kommer godt fra start, giver vores medlemmer gode og trygge træningsoplevelser og lever op til myndighedernes retningslinjer,« siger adm. direktør i Fitness World, Morten Bentzen.

Behovet for coronapersonale kan ændre sig fra den ene dag til den anden, og derfor vælger mange at ansætte gennem et bureau. Netop for at mindske ekstraudgifterne.

»Som bureau har vi fleksible ansættelseskontrakter, og derfor vælger mange at benytte os i stedet for at fastansætte selv. Vi udfylder vagter og tager en uge af gangen, så hvis statsministeren pludselig melder ud, at coronapasset er sløjfet, så mister virksomhederne hurtigt den udgift,« siger Nima Astanehdost.

Så længe det er de store virksomheder, der får en ekstraudgift i form af coronapersonale, er Nima Astanehdost ikke bekymret. Til gengæld frygter han for de mindre virksomheder og butikker, for hvis de allerede er pressede, kan konsekvensen blive, at de må dreje nøglen om. Det afhænger af, hvor lang tid behovet for coronapersonale vil vare ved.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.