Erhverv

Investorerne købte sig ud for 1 kr.: Nu er Pierrot la Lune taget under konkurs

Stifterne, der er børnebørn af møbelarkitekten Børge Mogensen, blev spået international succes i DR-programmet "Løvens Hule".

Pierrot la Lune deltog i DR-programmet "Løvens Hule" i 2019. I år er 6. sæson af programmet rullet over skærmen. Pressefoto: Per Arnesen // DR

Der var nærmest ingen grænser for mængden af rosende ord, da søskendeparret Emilie Ventujol og Rasmus Mogensen for to år siden deltog i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Deres fælles børnetøjsbrand Pierrot la Lune blev spået international succes og høje vækstrater af samtlige af programmets investorer, og i sidste ende kastede Christian Stadil, Jesper Buch og Peter Warnøe 750.0000 kr. efter det danske brand.

Nu viser en meddelelse fra Statstidende, at virksomheden bag Pierrot La Lune er taget under konkurs.

Emilie Ventujol har overfor Finans ikke ønsket at kommentere konkursen.

Søskendeparret, der er børnebørn af den danske møbelarkitekt Børge Mogensen, har da også siden deltagelsen i ”Løvens Hule” måtte kigge langt efter den forventede succes og stigende vækstkurver.

Det betød, at samtlige investorer fra ”Løvens Hule” i starten af året forlod brandet og sendte deres ejerandele retur til brandet for 1 kr.

»For os er det (Pierrot la Lune red.) ikke en investeringscase længere. Det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan blive en god forretning for Emilie. Derfor har vi givet hende alle hendes andele tilbage,« sagde Jesper Buch, der ejede 10 pct. af Pierrot la Lune, til Finans i forbindelse med tilbagekøbet i januar.

Christian Stadil, der indtil tilbagekøbet var såkaldt »leadinvestor« i Pierrot la Lune, ønskede ikke at kommentere sagen, hvorfor tv-investorerne og stifterne gik hver til sit. Han har dog tidligere udtalt, at han forventede, at børnetøjsbrandet med investorernes hjælp ville kunne tidoble omsætningen.

Selskabets seneste regnskab viste dog i 2019 en negativ bruttofortjeneste på 542.000 kr. og et underskud på 1 mio. kr. Egenkapitalen lød på 468.000 kr.

Ifølge cvr-registeret foretog Pierrot la Lune kort inden konkursbehandlingen navneændring og skiftede adresse.

Derfor hedder selskabet nu Månen der gik ned ApS, mens virksomheden op til konkursen ifølge cvr-registeret har holdt til i Aarhus.

Tidligere har Pierrot la Lune haft adresse i Silkeborg.

Finans har forsøgt at får en kommentar fra advokat Morten Moltke Nygaard, der er indsat som kurator i konkursboet. Han har ikke ønsket at kommentere sagen.

Læs også
Top job