Erhverv

Modebrandet Basic Apparel har omsat for rekordmange millioner

Selskabet fik den hidtil største investering i DR-programmet "Løvens Hule", da Jesper Buch sidste år købte mere end en femtedel af brandet for 2 mio. kr.

Camilla Balle og Jesper Buch indgik sidste år en aftale i DR-programmet "Løvens Hule". PR-foto

Det danske modebrand Basic Apparel, der sidste år sikrede sig den hidtil største investering i DR-programmet ”Løvens Hule”, har omsat for rekordmange millioner i 2020.

Det betyder, at selskabet nu gør klar til at indtage Skandinavien indenfor de kommende år og allerede i år planlægger at ansætte yderligere otte medarbejdere for at kunne håndtere den vækst, som selskabet står overfor.

»Vi er et brand, der har fokus på bløde værdier og indtænker økologi og klimaansvarlighed i vores forretning. Det tapper ind i tidens tendenser, og samtidig har coronakrisen også påvirket omsætningen positivt i 2020. I første omgang retter vi blikket mod Norge, men på sigt vil vi også gerne være til stede i Sverige og Tyskland og have vores egen butik i København,« siger Camilla Balle, der stiftede Basic Apparel i 2013.

Sidste år omsatte det danske modebrand for 17,4 mio. kr., hvilket er omkring 4 mio. kr. mere end året forinden.

Der var da også rift om at blive en del af selskabets ejerkreds, da Camilla Balle sidste år deltog i ”Løvens Hule”. Efter hendes præsentation af brandet meldte fire ud af fem mulige investorer sig som mulige købere. I sidste ende blev det dog serieinvestor Jesper Buch, der løb med 23 pct. af Basic Apparel for 2 mio. kr.

Og ifølge Camilla Balle har den garvede forretningsmand allerede sat sit præg på regnskabet.

Just Eat-stifteren har nemlig været med til at udfordre brandets strategi og flytte fokus fra bund- til toplinjen. Derfor er Basic Apparels årsresultat også gået tilbage i 2020, hvilket ifølge stifteren var forventet.

Ifølge et nyt regnskab tjente selskabet sidste år omkring 763.000 kr. efter skat mod 832.000 i 2019.

»Det har været sundt for mig at flytte vores fokus fra bundlinjen. Jesper (Buch red.) og jeg er diametrale modsætninger på det punkt, og kombinationen af det er god. Jeg har fået puf til for alvor at sætte gang i udviklingen og prøve nye ting af. Modebranchen udvikler sig hele tiden, og derfor er det vigtigt, at vi følger med og ikke dvæler for længe ved noget og risikerer at blive overhalet indenom at andre,« siger Camilla Balle.

For Jesper Buch er resultaterne og det gode samarbejde med Camilla Balle en klar indikator på, at, at hans investering fortsat har »et stort uforløst potentiale«.

»Når man som investor kan mærke engagementet skinne igennem, er det, at det bliver rigtigt sjovt. Basic Apparel og holdet bag har et helt unikt drive, og virksomheden står overfor et uforløst potentiale, som 2020-resultatet viser at vi er godt på vej til at få forløst. Det var målet, og vi lykkedes. Det viser, hvordan vi her står med en virksomhed, der er drevet af gåpåmod, girlpower og et kæmpe talent for forretningsudvikling,« siger han.

Basic Apparel forventer om fem år at omsætte for 300 mio. kr.

Selskabet har på nuværende tidspunkt 9 fuldtidsansatte.

Læs også
Top job