Erhverv

Microsoft har nået historisk milepæl - runder markedsværdi på 2.000 mia. dollars

Indtil nu har det kun været tech-giganten Apple, som har kunnet præsentere en markedsværdi i den størrelsesorden.

Microsoft har rundet en markedsværdi på over 2.000 mia. dollars. Arkivfoto

It-giganten Microsoft har tirsdag rundet en historisk milepæl, som de kun de færreste selskaber er i nærheden af at nærme sig.

Selskabet kunne nemlig i løbet af tirsdagen præsentere en markedsværdi på over 2.000 mia. dollars, efter Microsoft-aktien steg 1,10 pct. Derved er selskabet nu en del af den eksklusive klub af selskaber med en svimlende høj markedsværdi på over 2.000 mia. dollars, skriver E24.

Indtil nu er det kun lykkedes Apple at bringe sin markedsværdi over den historiske milepæl, men tirsdag fik tech-giganten altså selskab af endnu en tech-spiller.

Aktieanalytikere har den seneste tid spekuleret i, hvilket selskab der ville blive det næste til at runde en markedsværdi på 2.000 mia. dollars.

Flere spåede, at det ville blive onlineselskabet Amazon, men nu har Microsoft altså overhalet selskabet indenom og gjort sig selv til det næstmest værdifulde selskab i verden.

Amazon steg tirsdag 1,49 pct. og havde en markedsværdi på ”blot” 1.780 mia. dollars.

Ifølge Forbes forventes Amazon at runde en markedsværdi på over 2.000 mia. dollars næste år.

Apples markedsværdi bevægede sig i august 2020 over en markedsværdi på 2.000 mia. dollars. Derved nåede selskabet knap et år alene på den eksklusive liste, inden Microsoft sluttede sig til listen.

Det stigende behov for it- og tech-løsninger i forbindelse med coronapandemien har sat ekstra fart i tech-giganternes markedsværdier. Mens verden lukkede ned, og medarbejdere blev sendt hjem for at arbejde under pandemien, har det været nødvendigt at interagere på andre måder, og her af de digitale løsninger vundet frem.

It-aktierne, som fylder mere end en fjerdedel i markedet, steg tirsdag 0,9 pct.

BRANCHENYT
Læs også