Erhverv

Selskabet bag Joe & The Juice har tabt næsten 500 mio. kr. under coronakrisen

Allerede inden coronapandemien kæmpede juicekæden med store underskud.

Coronakrisen har gjort usædvanligt ondt på juicekæden Joe and The Juice. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Selskabet bag det danske juiceimperium Joe & The Juice har lidt massive tab under coronapandemien.

For første gang i tre år har kædens omsætning bevæget sig under 1 mia. kr., og samtidig er kædens underskud vokset betydeligt. Det afslører et nyt regnskab fra kædens holdingselskab, Joe & The Juice Holding.

Her fremgår det, at selskabet i 2020 havde et underskud på 484,7 mio. kr. efter skat. Omsætningen faldt fra 853 mio. kr. fra 1.179 mio.

Tabet er kædens hidtil største og kommer efter, at den amerikanske kapitalfond General Atlantic tog en stor aktiepost i selskabet med en plan om at indtage det amerikanske marked. Siden er pengene fosset ud af holdingselskabet.

Alene i 2020 er underskuddet vokset med over 120 mio. kr.

»Vi havde en fantastisk start på 2020. Omsætningen steg med 24 pct., inden xovid-19 gjorde det meget svært at drive restaurationsvirksomhed. Pandemien påvirkede selvsagt resten af 2020. Men med tanke på den krise vi og vores industri har været igennem, så er det et acceptabelt driftsresultat, vi leverer,« siger Thomas Nørøxe, der blev udnævnt som adm. dirketør i juni, i en kommentar til regnskabet.

Kæden er dog »utilfreds« med det samlede resultat, selvom direktøren understreger, at driften »er så positiv, at vi ved, at vi er på rette kurs.«

Tidligere på året fik Joe & The Juice tilført 300 mio. kr. i frisk kapital.

Finans fortalte i den forbindelse, at en tredjedel af pengene kom fra fra eksisterende aktionærer, mens de resterende 200 mio. kr. komfra nye investorer.

Kapitaltilførelsen resulterede i, at selskabet Selskabet NNS Holding (Cyprus) Limited fik en ejerandel på mellem 10 og 14,99 pct. af juicekæden.

Bag NNS Holding (Cyprus) Limited står Nassef Sawiris, der er Egyptens mest velhavende og nummer 403 på listen over verdens rigeste personer hos Bloomberg.

De mange millioner og den nye ejer har dog ikke været nok til at undgå at tabe millioner under coronapandemien. Kæden var da også allerede inden den verdensomspændende krise i problemer.

I 2019 tabte holdingselskabet bag over 300 mio. kr. Samtidig er kædens gæld kudt i vejret i de seneste par år.

Det holder dog ikke Joe & The Juice fra fortsat at åbne nye forretninger og forvente en vækst på mere end 25 pct. i 2021.

Joe & The Juice forventer at åbne ni butikker i år.

Selskabet har i forvejen 304 butikker globalt.

Læs også