Erhverv

Landbrug & Fødevarer undskylder krænkelser i Danbred

»Vi har meget at undskylde over for de krænkede kvinder, resten af Danbreds medarbejdere, vores medlemmer og vores omverden,« lyder det fra formanden for Landbrug & Fødevarer.

Artiklens øverste billede
Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, undskylder nu i sagen om sexchikane i DanBred. Foto: Niels Hougaard

Efter en uges tavshed undskylder brancheorganisationen Landbrug & Fødevarers ledelse nu uforbeholdent for håndteringen af seksuelle krænkelser i datterselskabet Danbred.

»Jeg vil gerne sige rent ud, at vi har meget at undskylde over for de krænkede kvinder, resten af Danbreds medarbejdere, vores medlemmer og vores omverden. Det samme gælder medarbejderne i Landbrug & Fødevarer. Vi har hverken ageret ordentligt eller rettidigt som hovedejer af Danbred, siden vi blev bekendt med de første sager i sommer,« udtaler formand i Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Med det samlede billede, der tegner sig, så ville jeg ønske, at vi havde reageret langt tidligere.

Søren Søndergaard, formand i Landbrug & Fødevarer

»Jeg vil blot sige, at med det samlede billede, der tegner sig, så ville jeg ønske, at vi havde reageret langt tidligere. I stedet blev vi desværre medvirkende til at fjerne den tillid og tryghed, der bør være for enhver, der rækker ud efter hjælp,« lyder det fra Søren Søndergaard.

Finans har afdækket, hvordan Danbreds adm. direktør har krænket flere kvindelige ansatte i virksomheden, og at bestyrelsen i sommer anerkendte, at direktørens adfærd var upassende og uacceptabel, men lod ham blive siddende som øverste chef i virksomheden.

Da Landbrug & Fødevarers ledelse, inkl. adm. direktør Anne Arhnung og formand Søren Søndergaard, blev gjort opmærksom på sagen, så man i første omgang ikke behov for at ændre på bestyrelsens håndtering. Men efter sagen kom frem i medierne, er hele bestyrelsen blevet fyret med henvisning til, at der er begået fejl. Den adm. direktør har også trukket sig fra sit job.

Søren Søndergaard slår i meddelelsen fast, at ansvaret for Landbrug & Fødevarers rolle i sagen ikke alene hviler på adm. direktør Anne Arhnung.

»Vores CEO Anne Arhnung er i væsentlig grad blevet personificeret med sagen og dens håndtering, hvilket er unfair, da håndteringen er hele ledelsens ansvar. Vi har alle lært meget af denne sag og kommer nu med flere initiativer, som vil få stor betydning,« udtaler formanden.

Landbrug & Fødevarers adm. direktør Anne Arhnung har endnu ikke udtalt sig om sexchikanesagen i datterselskabet DanBred. Foto: PR. Collage: Anders Vester Thykier.

Der bliver bl.a. sat fokus på diversitet og kompetencer i bestyrelserne. Desuden har organisationen udarbejdet et ”værdisæt for ejerskaber”.

»Jeg er tilfreds med, at den adm. direktør ikke længere er i Danbred, ligesom det er rigtigt, at der nu er en ny bestyrelse, som har fået til opgave at genoprette tilliden og sikre et sundt arbejdsmiljø i samarbejde med en ny direktion. Det arbejde kommer vi til at følge meget tæt i den kommende tid,« udtaler Søren Søndergaard.

Har du oplysninger om chikane i DanBred eller andre virksomheder, så kontakt journalist Jette Aagaard på mobil 20194185 / jette.aagaard@finans.dk eller journalist Nicolai Raastrup på 26105137 / nira@finans.dk.
Begge journalister kan også kontaktes via den krypterede app Signal på 20194185 eller 26105137.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.