Erhverv

Lars Larsen Group udskifter navn på detailkæde med internationale vækstambitioner

Detailkæden Sengespecialisten, der er søsterselskab til Jysk, vokser. Selskabet har for kort tid siden opkøbt både en dansk webshop og en stribe svenske butikker.

Lars Larsen Groups detailkæde SengeSpecialisten har i år ekspanderet med butikker i Sverige gennem et opkøb. PR-foto.

En hastig ekspansion med opkøb af 20 butikker i Sverige får et dansk detailselskab – ejet af Jysk-familien – til at skifte navn.

Sengespecialisten, der indgår i Lars Larsen Group, består i dag af 31 butikker her i landet samt nu 20 i Sverige. De kom til tidligere i år efter opkøb der af konkurrenten Sängjätten.

Selskabet meddeler nu - samtidig med offentliggørelse af nøgletal for regnskabsåret 2020/21, at navnet Seng fremover kommer til at stå på butiksfacaderne. Et led i købsaftalen er, at logoet på de svenske butikker ændres, og det fører til et nyt navn. Navneskiftet sker i Sverige allerede i næste måned, mens det rulles ud i løbet af 2022 for de danske butikker.

»Vi har arbejdet med at finde et nyt navn og logo, som kan bruges på tværs i landene, og er endt med denne løsning,« siger adm. direktør Martin Amstrup Bang, Sengespecialisten.

Lars Larsen Group:
 • Familiekoncernen ejes af familien Brunsborg – afdøde dynekøbmand Lars Larsens to børn, Jacob Brunsborg og Mette Brunsborg, samt deres tilsammen fire børn, der er børnebørn til stifteren.
 • Den erhvervsdrivende fond Lars Larsens Jysk Fond ejer 1 pct. af Lars Larsen Group.
 • Bestyrelsesformand i familiekoncernen er Jacob Brunsborg, og Jesper Lund er adm. direktør.
Ud over Jysk-koncernen med 3.100 butikker i 50 lande ejer familien bag bl.a. følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:
 • Ilva (møbelkæde)
 • Bolia.com (møbler)
 • Actona (produktion af møbler)
 • Sengespecialisten (butikskæde)
 • Scancom International (havemøbler)
 • Letz Sushi (restaurantkæde)
 • HimmerLand
 • Third.space
 • Garia (golfbiler)
 • Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)
 • Vision Properties (ejendomme)
 • Solid Leasing (biler)
 • Sofacompany (møbler)

På linje med de øvrige selskaber i Lars Larsen Group, der har Jysk med 3.100 i 50 lande som største aktivitet, har Sengespecialisten forskudt regnskabsår. Det endelige regnskab for 2020/21 kommer først senere. Martin Amstrup Bang oplyser dog, at omsætningen voksede i det år med 8 pct. til 218 mio. kr. for den danske del af virksomheden. De svenske butikker indgår først i regnskabet fra det igangværende år.

Driftsresultatet (ebit) steg med 5 mio. kr. til 20 mio. Sengespecialisten havde tidligere gennem en årrække underskud, men den udvikling er nu vendt.

Sengespecialisten blev for otte år siden overtaget af familieejede Lars Larsen Group. Kæden havde ved overtagelsen 11 butikker i Jylland og på Fyn - med speciale i senge og udstyr til soveværelset. Det er siden vokset til 31, og nu er Sverige så kommet med. Sängjätten omsatte ved overtagelsen for ca. 125 mio. kr. og var da ejet af den hollandske, børsnoterede detailkoncern Beter Bed.

Ved indgangen til 2021/22 har Sengespecialisten desuden investeret i en overtagelse af det danske onlineselskab Sengetid.dk.

Lars Larsen Group, der også omfatter bl.a. Bolia og møbelselskabet Actona, har en klar vækststrategi. I 2021 er der ud over hos Sengespecialisten gennemført flere andre investeringer. Eksempelvis er den danske vækstvirksomhed Sofacompany kommet med, ligesom bl.a. Actona har ekspanderet med møbelselskabet Theca.

Hos Sengespecialisten fastslår Martin Amstrup Bang, at målet på sigt også i det selskab er at ekspandere yderligere.

»Lige nu er vi dog fokuseret på den ekspansion, som vi har gennemført i år i Sverige samt Sengetid. Der er ingen aktuelle planer om flere opkøb. Men vi er del af koncern, der er klar til at gennemføre investeringer for at skabe ny vækst – også internationalt. Vi har et godt fundament til det med også nu Sengetid, der er en stærk onlinespiller, kombineret med Seng-butikker i både Danmark og Sverige,« siger Martin Amstrup Bang.

Læs også
Top job