Erhverv

Ikea hæver prisen på mere end halvdelen af sortimentet

Tidligere var det uvist, men nu er Ikea Danmark helt sikker - priserne kommer til at stige som følge af forsyningskrisen.

Trods forsøg på at holde priserne så lave som muligt, ser Ikea sig nu nødsaget til at hæve priserne. Foto: Philip Davali

De knap to måneder gamle varslinger om prisstigninger hos den svenske møbelgigant Ikea er nu blevet en realitet - og de danske varehuse er ikke undtaget.

Tværtimod ser Ikea Danmark sig nu nødsaget til at hæve prisen på mere end halvdelen af sit varesortiment som følge af forsyningskrisen.

»Globalt handler det om en prisstigning på ca. 9 pct. i gennemsnit med variationer på tværs af sortimentet og fra marked til marked. Prisjusteringen lokalt påvirkes ikke kun af råmaterialerne, men også af driftsomkostninger og omkostninger til transport på land/til søs og logistik generelt,« siger en talsperson fra Ikea Danmark i en kommentar.

Ikea Danmark uddyber ikke, hvor høj den præcise prisstigning bliver i Danmark.

Tidligere kunne mediet The Guardian berette, at man allerede i flere lande havde sat priserne op - og i visse tilfælde med op mod 50 pct. for særlige varer.

Ifølge Ikea Danmark vil danskerne opleve prisstigninger på over halvdelen af filialens varer, selvom man stadig forsøger at holde priserne så lave som muligt.

Det er dog, ifølge Ikea Danmark, ikke til at sige endnu, hvor længe disse prisstigninger kommer til at vare.

»Vi gør meget for at holde vores priser så lave og stabile som muligt, men det er svært at spå om virkningerne af de globale forstyrrelser i de kommende måneder. Vi tilpasser os, så vores kunder tilbydes opdaterede og konkurrencedygtige priser. Det er centralt for os,« understreges det.

Forsyningskrisen, som de seneste måneders tilstoppede fragtruter og forsyningskæder kaldes, har hærget flere brancher. Flere varer og komponenter er tæt på umulige at få fingrene i, hvilket bl.a. har tvunget flere industrier til at indstille produktionen.

Især bilbranchen og elektronikbranchen er hårdt ramt på grund af en mangel på mikrochips.

Læs også
Top job