Erhverv

Han blev millionær, da han solgte sit livsværk: Nu er Nicolai Bille Krogh helt ude af Go Dream

Iværksætteren Nicolai Bille Krogh stopper som adm. direktør i oplevelses-firmaet Go Dream, som han selv har stiftet og siden solgt videre.

I juli 2019 solgte Nicolai Bille Krogh sin oplevelsesportal Go Dream til franske Wonderbox, der er én af Europas førende udbydere af gavekort og oplevelser. PR-foto PR-foto

Da virksomheden Oplevelsesgaver.dk i 2007 stod foran en tvangsopløsning, greb Nicolai Bille Krogh muligheden. Han sagde sit job op og købte resterne af konkursboet for at starte Go Dream, der sælger gavekort til oplevelser.

12 år senere solgte han livsværket til den franske oplevelsesgigant Wonderbox for et større tocifret millionbeløb, men fortsatte selv som adm. direktør.

Nu er integrationen af Go Dream i den større franske virksomhed fuldført, og ved årsskiftet trådte Nicolai Bille Krogh ud af direktionen.

»Jeg skal være ærlig og sige, at jeg aldrig havde forestillet mig, at det skulle være en pensionsordning. Det er jeg nok lidt for meget iværksætter til. Tanken var, at jeg ville blive hængende så længe, det var interessant og spændende,« siger Nicolai Bille Krogh og tilføjer, at det var hans egen beslutning at forlade virksomheden nu.

Det er en interessant øvelse er at gå fra at være direktør til at være mister nobody.

Nicolai Bille Krogh, stifter og fhv. adm. direktør i Go Dream

På papiret er det Fabrice Lépine, adm. direktør i Wonderbox-koncernen, der nu er indsat som adm. direktør i Go Dream. Men den daglige drift bliver overladt til Michael Struwe, der har været salgsdirektør siden 2012.

»Han kender butikken rigtig godt og kan føre den videre i samme ånd. Det er lidt vigtigt, når man forlader sit barn,« siger Nicolai Bille Krogh.

Go Dream har de seneste år haft store millionunderskud. Men det hører snart fortiden til, hvis man spørger den tidligere ejer. Ifølge ham skyldes underskuddene primært nogle aggressive nedskrivninger foretaget af Wonderbox og coronakrisens påvirkning af oplevelsesindustrien. Fra regnskabsåret 22/23 er Nicolai Bille Krogh sikker på, at Go Dream igen giver overskud.

Selvom beslutningen om at forlade virksomheden har været længe undervejs, har iværksætteren endnu ingen fast plan for, hvad han nu skal bruge tiden til.

»Det er en interessant øvelse er at gå fra at være direktør til at være mister nobody. Der er ikke nogen, der ringer til mig mere. Men det er min opfattelse, at når man lukker en dør bag sig, åbner der hurtigt tre nye,« siger Nicolai Bille Krogh.

Lidt tanker har han dog gjort sig, og mest af alt håber Nicolai Bille Krogh, at han kan hjælpe spirende iværksættere med de erfaringer han har tilegnet sig i årenes løb.

Han har heller ikke selv lagt rollen som iværksætter helt fra sig. I 2021 var han med til at stifte virksomheden Suubz, der tilbyder eksempelvis kaffe, vin eller ost på abonnement. Men han vil ikke længere være idémager på den måde, hvor man sidder flere år alene og arbejder på et projekt.

»Jeg skal ikke have alle hattene på længere. Det er jeg nok blevet lidt for gammel til. Og jeg er heller ikke den bedste til det,« siger Nicolai Bille Krogh.

Go Dream er den største oplevelsesportal i Danmark. I regnskabsåret 20/21 havde selskabet en bruttofortjeneste på 15 mio. kr. og 37 fuldtidsansatte. Udover Nicolai Bille Krogh bestod ejerkredsen også af den afdøde milliardær Johan Schrøder, og i bestyrelsen sad Martin Thorborg.

Læs også
Top job