Erhverv

3F-formanden Per Christensen ville værne om sit privatliv – nu debatteres det blandt 265.000 medlemmer

Fremtiden er uvis for 3F-formand Per Christensen, efter han har fået afsløret detaljer fra sit privatliv.

Per Christensen, formand 3F 3F's forbundsformand Per Christensen ses i forbindelse med en landsdækkende kampagne for  "Godt arbejde" i gang med at uddele materiale til myldretidspassagerer på Nørreport Station i København. Foto: Jens Dresling Forbundsformand Per Christensen skyder 3F's landsdækkende kampagne for ”Godt arbejde” i gang på Nørreport Station i København. En flok aktive medlemmer af 3F vil sammen med forbundsformanden på S-togsstationen uddele materiale til myldretidspassagerne og gå i dialog med dem, der har tid og lyst.

Da Fagbladet 3F i 2017 lavede et fødselsdagsportræt i anledning af formand Per Christensens 60 års fødselsdag, var artiklen blottet for stort set alle detaljer om hans privatliv.

Formanden blev beskrevet som aktiv og hurtigtløbende og med en tætpakket kalender. At »man skal stå tidligt op for at følge med 3F’s forbundsformand, Per Christensen,« som der stod i første linje.

Men derefter blev læseren skuffet, hvis vedkommende troede, at han eller hun skulle læse et levende portræt af manden på den vigtige post.

»Og så trækker han ellers en tyk streg om sit private liv, som ikke kommer jobbet ved,« fremgik det tydeligt i portrættet.

Fredag faldt alle værn, da dagbladet B.T. afslørede, hvordan han i årevis har haft et dobbeltliv med flere kvinder, der hver især troede, at netop de levede sammen med 3F-formanden og havde ham for sig selv.

Selv om 3F har betegnet sagen som dybt privat, har forbundet alligevel indkaldt til ekstraordinært møde i hovedbestyrelsen i den kommende uge for at drøfte sagen, og lørdag forudså arbejdsmarkedsekspert Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, at Per Christensen får meget svært ved at fortsætte efter afsløringerne.

»Det handler jo om hans dømmekraft, og når man er den førende tillidsmand i Danmarks største fagforbund, skal man være påpasselig, for ellers ryger tilliden og agtelsen. Mange medlemmer vil sige, at man ikke kan have en mand, der opfører sig sådan, til at repræsentere sig,« sagde Flemming Ibsen.

Blå bog

Per Christensen, født den 16. juni 1957 i Aalborg

Udlært tømrer med en fortid som havnearbejder i Aalborg Portland, som han senere blev tillidsrepræsentant for

Har været forbundsformand for 3F siden 2013, ligesom han har været bestyrelsesformand i PensionDanmark siden 2014 og bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank siden 2015

Per Christensen er født i Aalborg i 1957 og er udlært tømrer. Efter endt uddannelse blev han ansat som havnearbejder i den store nordjyske cementgigant Aalborg Portland.

Den nuværende 3F-formand er opvokset i klassiske socialdemokratiske dyder, og der skulle heller ikke gå længe, før han begyndte at interessere sig for forenings- og forbundsarbejde. Allerede fem år efter sin ansættelse på Aalborg Portland blev han valgt som en betroet tillidsrepræsentant i virksomheden, hvor han agerede som medlemmernes tillidsperson og talerør.

Per Christensen viste sig hurtigt at være god i den rolle, og i løbet af årene gik han sikkert og målrettet fra det opslidende havnearbejde til fagforeningsarbejde, da han senere blev valgt som næstformand i Cementarbejdernes Fagforening i Aalborg.

I 1995 tog karrieren endnu et solidt skridt opad, da han blev ansat som juridisk sekretær i Specialarbejderforbundet i Danmark (SiD), der efter en fusion senere blev til 3F. Her steg han gradvist i graderne og blev i 2004 valgt til forbundssekretær.

Den post sad han i, indtil han i 2013 blev valgt til ny forbundsformand for Danmarks største fagforbund. 3F har i dag cirka 265.000 medlemmer.

Per Christensen blev valgt med stående klapsalver fra de 863 delegerede uden modkandidat på 3F’s kongres i Aalborg Kongres & Kultur Center i 2013 som Poul Erik Skov Christensens afløser.

Til september er der kongres igen, og selv om vedtægterne forhindrer Per Christensen i at stille op igen, fordi han vil ramme folkepensionsalderen, så har det ligget i kortene, at vedtægterne skulle ændres, så han kan fortsætte lidt endnu.

Udover formandsposten i 3F har han flere bestyrelsesposter. Han er formand i både PensionDanmark og i Arbejdernes Landsbank. Han er tillige næstformand i Det Kgl. Teater og bestyrelsesmedlem i Evida og Sund & Bælt.

Læs også
Top job