Erhverv

Baron Johan Wedell-Wedellsborg tager imod trecifret millionlussing

Skibsreder og baron Johan Wedell-Wedellsborgs Weco-koncern noterer sig i 2021 for en økonomisk afklapsning af uventet størrelse.

Artiklens øverste billede
Baron Johan Wedell-Wedellsborg i 2016 ved navngivning af tankskibet Stenaweco Impulse på Langelinie i København. Foto: Mogens Flindt/Arkiv

Den danske skibsreder og baron Johan Wedell-Wedellsborg har i sin koncern, Weco, de seneste år hevet millioner og atter millioner hjem, men i 2021 sluttede festen.

I 2021 endte Weco i rødt med over 448 mio. kr. Det viser et netop udgivet regnskab for koncernen, der dækker over en række shippingaktiviteter såvel som baronens mange forskelligartede investeringer. Johan Wedell-Wedellsborg ejer blandt andet en bid af bagerkæden Emmerys og adskillige ejendomme, ligesom han har investeringer i bioteknologi.

Det er ifølge regnskabet den sidstnævnte del af forretningen, der i 2021 gik skævt, for shipping-siden fejlede ikke noget.

»Mens shippingaktiviteterne leverede det bedste resultat nogensinde i 2021, tabte koncernens investeringer i det børsnoterede biofarmaceutiske selskab Y-mAbs Therapeutics i værdi i et år med lavere globale investorinteresse for biotek- og vækstvirksomheder generelt,« fremgår det af ledelsens beretning i årsregnskabet.

Y-mabs Therapeutics-aktien tabte i løbet af 2021 omtrent to tredjedele af sin værdi.

Det betyder, at Weco-koncernen - på trods af at have fordoblet omsætningen fra 1,2 mia. kr. i 2020 til 2,4 mia. kr. i 2021 - står med et betragteligt tab på investeringssiden, som shippingsidens positive aktiviteter ikke kan opveje. Og selvom en nedgang var at vente, er underskuddet uventet stort.

»For investeringer uden for skibsfarten har ledelserne dog forventet lavere resultater i 2021 end dem, der blev rapporteret i 2020, men resultaterne er lavere end ledelsens forventninger,« fremgår det af regnskabet.

Det forholdsvis store tab på investeringen i Y-mabs Therapeutics betyder, at Weco-koncernens egenkapital nu lyder på 1,66 mia. kr. Året før var den 2,3 mia. kr. Om det næste år vil udvikle sig til en tendens, kan Weco-gruppen ikke spå om.

»Ledelsen forventer vækst i omsætningen og fra shippingaktiviteterne og et resultat i intervallet DKK 250-500 mio. i 2022. For investeringer uden for shipping er ledelsen forbudt at at give vejledende oplysninger på grund af børsnoterede Y-mAbs Therapeutics restriktioner på insider-information,« står der i ledelsens beretning.

Johan Wedell-Wedellsborg overtog Weco-koncernen for sin far, Ebbe Wedell-Wedellsborg, i 2005.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.