Erhverv

Aktie stiger solidt efter direktørexit

Lauritz.com-aktien oppe næsten 10 pct. efter adm. direktør har meldt sin afgang.

Parret bag auktionshuset Lauritz.com. Formand Bengt Sundstrøm og nu afgående adm. direktør Mette Rode Sundstrøm. Arkivfoto

De hårdt prøvede investorer i Lauritz.com-aktien får mandag lidt opmuntring. I hvert fald er nyheden om, at adm. direktør gennem de sidste tolv år, Mette Rode Sundstrøm, regner med at stoppe i løbet af 2017, fulgt op af et kurshop på næsten ti pct.

Aktien er 14:30 oppe med 9,5 pct. efter at være steget nogenlunde støt siden fondsbørsen åbnede - samme tidspunkt, som direktørskiftet blev meldt ud på.

Lauritz.com-aktien er dog som de fleste dage relativt lavt omsat. Mandag er der handlet lidt over 20.000 aktier til kurser på mellem 6,95 og 7,50 kr. for i alt ca. 150.000 kr., hvilket allerede er nok til at gøre det til en af de 20 mest aktive handelsdage for aktien siden den blev noteret sidste sommer.

Dengang lød introduktionskursen på 15, en pris, man ikke siden starten af juli har kunnet få tilbage for aktien, der altså selv med stigning i dag handler til præcis halvdelen af hvad selskabets nye aktionærer betalte for snart otte måneder siden.

Både før introduktion og i månederne efter har en række negative historier ramt selskabet, der i januar måtte nedjustere forventningerne.

Mette Rode Sundstrøm fortsætter som direktør i selskabet indtil der er fundet en afløser.

Hendes ægtefælle, storaktionær og bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm, roser i en pressemeddelelse den afgående direktørs evner og glæder sig over, at afgivelsen af den daglige ledelse vil give mere plads til at lade Rode Sundstrøm udfolde sine evner inden for strategis og entreprenør-siderne af forretningen fremover.

Læs også