Erhverv

Poul Thyregod har fordoblet formuen: Men pengene skal »ud at arbejde«

Aarhusianske Poul Thyregod tjente i 2016 flere penge end nogensinde. Særligt to salg af virksomheder trak op.

Poul Thyregod er god for mere end 100 mio. kr. Men pengene får ikke lov til at ligge længe i hans lommer. Foto: Casper Dalhoff

Poul Thyregod er kendt som en pionér inden for dansk nethandel, da han står bag én af landets største onlinebutikker i form af Proshop.

Men erhvervsmanden fra Aarhus er også kendt som en person, der sjældent ligger på den lade side og ofte har gang i mange forskellige projekter enten som iværksætter eller investor.

Gennem selskabet Thyregod Invest ejer han således aktier i en lang række virksomheder, og det har gjort Poul Thyregod til en velhavende mand.

Et nyt regnskab fra Thyregod Invest viser et rekordstort overskud på 73 mio. kr. i 2016, fire gange så stort et overskud som året forinden. Det har næsten fordoblet egenkapitalen i selskabet, som efter 2016 var på 162 mio. kr.

Nøgletal i Thyregod Invest de seneste fem regnskabsår:

Mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Resultat efter skat 4,2 6,9 15,8 18,3 73,3
Egenkapital 49 57 70,7 88,5 161,7

Meget af overskuddet i 2016 stammer fra salg af virksomhederne NN Markedsdata, der leverer informationer om danske virksomheder, og onlinemodebutikken Designers & Friends.

Det oplyser Poul Thyregod til Finans og forklarer samtidig, at hans penge hele tiden får nye ben at gå på.

»De penge, jeg har tjent, skal ud at arbejde. Jeg er konstant på udkig efter investeringer med en høj opfinderhøjde, og hvor jeg kan gøre en forskel,« siger han.

For at have modvægt til sine investeringer i opstartsvirksomheder og iværksætteri har Poul Thyregod også investeret i en række ejendomsprojekter.

Poul Thyregods formel på succes som iværksætter:
  • Vær struktureret
  • Vær vedholdende
  • Hold snuden i sporet
  • Arbejd hårdt

Salgene i 2016 af NN Markedsdata og Designers & Friends er ikke de første, Poul Thyregod har prøvet at lave gennem sin karriere.

For år tilbage var han med til at sælge Proshop til Expert. Men i november 2015 købte Poul Thyregod Proshop, der er en elektronikforretning på nettet, tilbage sammen med to investeringsselskaber.

Proshop var den første virksomhed, Poul Thyregod var med til at stifte. Det skete tilbage i 1995, og siden har Proshop vokset sig til en næsten milliardstor forretning.

Omsætningen i Proshop landede i 2016 på knap 800 mio. kr., en stigning på 19 pct. i forhold til året forinden, og samtidig blev der også sat rekord for overskuddets størrelse. Det var i 2016 på 15,6 mio. kr. efter skat.

Elektronikvirksomheden slår sig op på at have omkring hver fjerde voksne dansker som kunde, og denne kundebase er stigende.

Poul Thyregod har i en årrække været direktør i Proshop, men fungerer nu som arbejdende bestyrelsesformand.

BRANCHENYT
Læs også