Erhverv

Millionerne strømmer ud af Lars Seiers pengetank

Men underskuddet får ikke milliardæren ud af fatning.

Lars Seier Christensen måtte se sin pengetank Seier Capital levere et underskud på mere end 70 mio. kr. i 2016. Arkivfoto: Finn Frandsen Finn Frandsen

For femte regnskab i træk har den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen præsenteret et underskud i sin pengetank Seier Capital A/S.

Underskuddet rundede i 2016 70 mio. kr. Det skriver Børsen.

Men selv om det store underskud har gjort et lille indhug i formuen i Seier Capital, ligger Lars Seier Christensen nok ikke søvnløs over det. Formuen er stadig sund, den ligger på 2,74 mia. kr., selv om den har tabt sig lidt i regnskabet.

I et Facebook-interview med Børsen giver Lars Seier Christensen da også udtryk for, at underskuddet ikke er noget, der slår ham ud.

»Hverken det ene eller det andet er særligt væsentligt på den lange bane, når man har investeringer, der bevæger sig op og ned, så betydningen er meget lille,« skriver han.

Nøgletal i Seier Capital A/S
Tal i mio. kr. 2013 2014 2015 2016
Resultat efter skat -5,97 -6,88 -47,1* -71,3
Formue 2.794 2.780 2.894 2.745
*Oprindeligt angivet som overskud på 164 mio. kr., men grundet ændringer i årsregnskabsloven, skulle en opskrivning af aktieposten i Saxo Bank flyttes fra bundlinjen til egenkapitalen.

I begyndelsen af maj meldte Lars Seier Christensen ud, at han havde solgt alle sine aktier i Saxo Bank for et milliardbeløb til kinesiske Geely Group.Det kom, efter at Lars Seier Christensen havde forladt posten som adm. direktør i begyndelsen af 2016.

I stedet har Lars Seier Christensen siden gjort sig som investor i en lang række virksomheder med varierende succes. Helt galt gik det med investeringen i Jesper "Kasi" Nielsens smykkesatsning Endless Jewelry. Over for Børsen erkender Lars Seier Christensen da også, at den investering var en fejl.

Udover investeringen i Endless har Lars Seier Christensen postet penge i eksempelvis den tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium.

Kort efter, at salget af Saxo Bank var blevet offentliggjort, fangede Finans Lars Seier Christensen. Her kunne han fortælle, at han endnu ikke havde afgjort, hvad pengene skal bruges på.

»Jeg behøver jo ikke nødvendigvis at bruge pengene med det samme. Men min kone har gode ideer til, hvad pengene skal bruges på. Jeg har de seneste år lavet flere investeringer gennem Seier Capital, og dem kommer jeg måske til at skalere op, uden at jeg vil afsløre hvilke. Lige nu har jeg dog bare lyst til at tage den med ro og overveje, hvordan resten af min erhvervskarriere skal være,« sagde Lars Seier Christensen i den forbindelse til Finans.

BRANCHENYT
Læs også