Erhverv

Kamco med 125 ansatte begæret konkurs: »Det er en trist, trist situation«

Alle ansatte er sendt hjem i entreprenørfirmaet Kamco, der har indgivet konkursbegæring.

Foto: Casper Dalhoff

Den landsdækkende enteprenørvirksomhed Kamco A/S, der har afdelinger ni forskellige steder i landet, styrer mod en opsigtsvækkende konkurs.

Virksomheden, der årligt omsætter for en kvart mia. kr., har lidt store tab på en række fjernvarmeopgaver i København. Det har ødelagt økonomien i selskabet så meget, at ledelsen har måttet indgive konkursbegæring.

Det bekræfter direktør og medejer Knudåge Andersen til Finans.

Alle 125 ansatte i Kamco er sendt hjem.

»Det er en trist, trist situation,« siger Knudåge Andersen, der ejer Kamco sammen med Anders Michael Holmstrøm og Michael Mose Andersen.

Kamco har hovedsæde i Odense, men har udført entreprenøropgaver over hele landet. Virksomheden har mere end 10 år på bagen og har i årenes løb indtjent pæne millionbeløb.

Men de seneste to år har været grimme ved entreprenørfirmaet, der primært arbejder med etablering og renovering af kabler, fjernvarme og kloakker. Både omsætningen og indtjeningen er dykket markant - og nu er selskabet altså på vej mod konkurs.

»Jeg vil ikke sige, at det har været længe undervejs. Det er nogle store fjernvarmeopgaver i København, som har taget livet af os. Mere vil jeg ikke uddybe,« siger Knudåge Andersen.

Kamcos kurator skal nu forsøge at danne sig et overblik over situationen, understreger han. Ifølge Knudåge Andersen er det imidlertid utænkeligt, at Kamco kan fortsætte i samme struktur og størrelse, selv hvis en konkurs bliver afværget.

»Det er godt nok trist,« siger han.

Kreditorer, der har krav mod konkursboet, skal inden for fire uger tage kontakt til Kamcos kurator, advokat Flemming Hartvig Pedersen.

BRANCHENYT
Læs også