Erhverv

Uvisheden om Jensens Bøfhus' fremtid spidser til

Ledelsen i den kriseramte restaurantkæde er tavs om livsvigtig bankaftale.

Artiklens øverste billede
Palle Skov Jensen kæmper for at redde sit livsværk, restaurantkæden Jensens Bøfhus. Foto: Kasper Kamuk.

Usikkerheden om fremtiden for den kendte danske restaurantkæde Jensens Bøfhus tager til.

Jensens Bøfhus, der er ejet af stifter Palle Skov Jensen, skylder 160 mio. kr. til sin hovedbank, SEB, og den livsvigtige låneaftale udløb til august. Men ingen i bøfkædens ledelse vil udtale sig om, hvorvidt det er lykkedes at forlænge låneaftalen.

Det skriver Børsen.

De senere år er millionerne fosset ud af Jensens Bøfhus, der kæmper for at holde trit med konkurrenter som Bones' og Restaurant Flammen. Egenkapitalen i bøfkæden er tæt på nul kroner, og bankaftalen med SEB er livsvigtig.

Hvis SEB trækker sig, er Palle Skov Jensen tvunget til at finde finansiering et andet sted - ellers har han ingen virksomhed tilbage, sagde han tidligere på året til Børsen. Den betragtning deler Frank Thinggaard, der er professor i eksternt regnskab ved Aarhus Universitet.

»Jensens Bøfhus skylder mere end 211 mio. kr. til kreditinstitutter. Dermed står og falder koncernens overlevelse med, at kreditinstitutterne fortsat tror på kædens fremtid og er villig til at finansiere den indtil bedre tider,« har han forklaret til Finans.

Med sine mere end 40 restauranter er Jensens Bøfhus et af de mest kendte spisesteder herhjemme. Men kæden kæmper med sin tårnhøje gæld og et skrantende image.

For at redde sit livsværk har Palle Skov Jensen sat gang i det, han kalder »en revitalisering« af Jensens Bøfhus. Det betød bl.a. lancering af et nyt menukort med en ny prisstrategi og et nyt logo.

I løbet af 2016 forsøgte han ifølge Børsen også at finde en medejer til Jensens Bøfhus. Men ingen var villige til at investere i stifterens bøffer, og derfor måtte Palle Skov Jensen droppe salgsplanerne.

Professor Frank Thinggaard har sammenlignet krisen i Jensens Bøfhus med tv-serien Matador. En branding-ekspert mener, at Jensens Bøfhus har forsømt at forny sig og følge med tiden - og derfor er havnet i problemer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.