Erhverv

Dansk milliardær scorer kassen på kæmpe ejendomshandel

I en af årets største ejendomshandler skifter bl.a. spillestedet Vega og dele af et prisbelønnet byggeri hænder.

M. Goldschmidt Holding-koncernen er stiftet og ejet af milliardæren Mikael Goldschmidt. Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt, der bl.a. står bag isenkræmmerkæden Imerco, har i en af årets største ejendomshandler solgt 11 bolig- og erhvervsejendomme rundt om i København.

Den danske milliardærs holdingselskab, M. Goldschmidt Holding, har bl.a. solgt dele af det prisbelønnede 8-tallet i Ørestad og Enghavevej 40 med spillestedet Vega på Vesterbro. Køberen er Lægernes Pension, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Hverken M. Goldschmidt Holding eller Lægernes Pension ønsker at offentliggøre købesummen. Men ifølge Børsen har salget indbragt Mikael Goldschmidt omkring 900 mio. kr.

Viceadm. direktør i M. Goldschmidt-koncernen, Søren Bjørn Hansen, nøjes med at konstatere, at han er »meget tilfreds« med handlen.

»Med Lægernes Pension får ejendommene en god og langsigtet ejer, som kan videreudvikle dem, mens vi kan koncentrere kræfterne om at udvikle og opføre 1.300 boliger i det centrale Hillerød,« udtaler Søren Bjørn Hansen i pressemeddelelsen.

Lægernes Pension mener, at købet af ejendommene vil give dets medlemmer et fornuftigt og langsigtet afkast.

»Der er tale om veldrevne ejendomme i hovedstaden med en god risikospredning mellem kontor og boliger fordelt på mange lejere. Flere af ejendommene har desuden et udviklingspotentiale med f.eks. ekstra byggeretter og mulighed for at udnytte tagetager,« udtaler Jan H. Willard, chef for aktier og alternative investeringer i Lægernes Pension.

Manden bag det store ejendomssalg, Mikael Goldschmidt, er en af landets rigeste personer med en anslået formue på over 2 mia. kr. Udover ejendomme og Imerco gør han sig inden for bl.a. værdipapirer og luftfart.

Samlet beskæftiger hans milliardimperium mere end 1.350 medarbejdere fordelt på 25 virksomheder primært i Danmark. Mæglerfirmaet Lintrup & Norgart har været rådgiver for Goldschmidt i forbindelse med salget af de mange ejendomme.

Lægernes Pension er en pensionskasse, der har cirka 90 pct. af alle læger i Danmark som medlemmer.

Læs også
Top job