Erhverv

Kähler-ejer skal styre kriseramt møbelkæde

Endnu en rokade i det pressede møbelhus Paustian, der har tabt millioner på fejlslagen it-satsning.

Frantz Longhi er kendt for i 2008 at have købt designklenodiet Kähler ud af ejendomsspekulanten Steen Gudes krakkede imperium. Foto: Simon Fals Foto: Simon Fals.

Manden bag den danske designsucces Kähler, arkitekten Frantz Longhi, bliver nu sat i spidsen for et presset møbelhus, som han for nyligt købte sig ind i.

I slutningen af marts overtog Kähler-ejer Frantz Longhi halvdelen af det mere end 50 år gamle møbelhus Paustian, der kort forinden havde tabt millioner på en katastrofal it-satsning.

Og nu indtager Frantz Longhi også direktørposten i Paustian og erstatter dermed Janne Moltke-Leth. Samtidig er Keld Erik Sørensen blevet ny formand for møbelhuset.

»Janne Moltke-Leth har medvirket til at sætte en vigtig fremtidssikring af Paustian i gang, og hun har ydet en stor indsats i denne svære omstilling af virksomheden. Jeg ser nu frem til som adm. direktør at bidrage direkte til den fortsatte udvikling og vækst i Paustian, som for mig er en unik designvirksomhed med en stærk DNA, designpassion og pionerånd,« udtaler Frantz Longhi i en pressemeddelelse.

Paustian blev grundlagt i 1964 af Ole Paustian, der ikke længere er en del af virksomheden. Møbelhuset, der har butikker i København og Aarhus og et showroom i Shanghai, kom i store problemer for et års tid siden, da en fejlslagen it-satsning kostede et underskud på 15,7 mio. kr.

Det tvang de fire hidtidige ejere til at skyde 10 mio. kr. i selskabet. Efterfølgende købte Frantz Longhi to af de fire Paustian-ejere ud af møbelkæden.

Den arkitektuddannede Longhi er kendt for i 2008 at have købt designklenodiet Kähler ud af ejendomsspekulanten Steen Gudes krakkede imperium. Siden har Longhi opbygget Kähler til en international designsucces, der har indtjent millioner.

Ejerskabet af Paustian-kæden er i dag delt mellem Frantz Longhi, der ejer halvdelen, og Finn Rants og Bent Borch-Christensen, der ejer den resterende halvdel.

Møbelhuset er især kendt for sin beliggenhed på Nordhavn i København i en bygning, der er tegnet af Jørn Utzon.

BRANCHENYT
Læs også