Erhverv
0

Kriseramte Jensens Bøfhus reddet af millionindskud fra lokale erhvervsfolk

Otte fynske erhvervsfolk har lånt den skrantende bøfkæde et stort tocifret millionbeløb. Samtidig er livsvigtig bankaftale blevet forlænget.

Jensens Bøfhus er foreløbigt reddet. En række erhvervsfolk har lånt penge til kæden, og samtidig har banken SEB forlænget sin kredit. Foto: Finn Frandsen

I de kommende år kan du også fortære strip steak og softice på Jensens Bøfhus.

Den kriseramte bøfkæde er nemlig blevet reddet af otte fynske erhvervsfolk, der har lånt Jensens Bøfhus et stort tocifret millionbeløb. Samtidig er der lavet en genopretningsplan for kæden, en ny bestyrelse og direktør er kommet til, og banken SEB har forlænget sin store kredit til Jensens Bøfhus med op til fire år.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

»Jensens Bøfhus har nogle enestående fortrin. Først og fremmest kommer der hvert år fem mio. gæster i restauranterne. Samtidig har man en rekordstor loyalitetsklub på flere end 300.000 medlemmer. Det er to væsentlige forudsætninger for, at det her kan lykkes,« siger Steen Haustrup, der ejer virksomheden Plus Pack og har samlet de mange erhvervsfolk til redningen af Jensens Bøfhus, til Fyens Stiftstidende.

Udover Steen Hastrup er også Torben Østergaard Nielsen, der er én af Fyns rigeste, og den kendte advokat Jørn Bonnesen med i gruppen, som yder det livsvigtige lån til Jensens Bøfhus.

Målet er at nu at skabe overskud i bøfkæden i 2019. Det skal ske efter en årrække med store millionunderskud.

»Som virksomhedsejere ved vi, at det koster penge at rette en virksomhed op. De penge er der nu,« siger Steen Haustrup.

Det er på baggrund af en rapport fra det engelske konsulentfirma Anpro, at det otte fremtrædende erhvervsfolk har besluttet at yde det store lån til Jensens Bøfhus.

Den 46 sider lange rapport viser ifølge Fyens Stifstidende, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus, hvis de rette besparelser bliver lavet.

Med sine mere end 40 restauranter er Jensens Bøfhus et af de mest kendte spisesteder herhjemme. Men kæden har kæmpet med sin tårnhøje gæld på et trecifret millionbeløb og et image, der har fået ridser i lakken.

For at redde sit livsværk satte kædens ejer, Palle Skov Jensen, gang i det, han kaldte »en revitalisering« af Jensens Bøfhus. Det betød bl.a. lancering af et nyt menukort med en ny prisstrategi og et nyt logo.

I løbet af 2016 forsøgte han også at finde en medejer til Jensens Bøfhus. Men ingen var villige til at investere i stifterens bøffer, og derfor måtte Palle Skov Jensen droppe salgsplanerne.

Nu er kæden så blevet reddet.

BRANCHENYT
Læs også