Erhverv
0

Barndomsvenner gjorde 1.000 kr. til millioner: Nu forlader de deres livsværk

En 15 år lang rejse for stifterne bag modeportalen Trendsales er slut. De er blevet mangemillionærer på deres idé.

Martin Falslev Andersen (tv.) og Bo Eriksen, de to stiftere af Trendsales. PR-foto: Trendsales.

Stifterne bag Danmarks største portal for salg af nyt og brugt modetøj, Trendsales, giver nu endegyldigt slip på deres livsværk.

I 2014 solgte Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen størstedelen af Trendsales til den schweiziske mediekoncern Tamedia. Nu overtager Tamedia resten af aktierne i modeportalen, og samtidig stopper de to stiftere i selskabet.

Det oplyser Martin Falslev Andersen til Finans.

»Det var som aftalt, da Tamedia købte sig ind i 2014. Bo og jeg ønskede begge ved salget at kende en slutdato for vores nu 15 år lange rejse med Trendsales,« skriver han i en mail.

Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen fik idéen til Trendsales i 2002. Med en startkapital på 1.000 kr. havde de lanceret en online slipsebutik, men fandt ud af, at brugerne af sitet hellere ville handle med hinanden. Derfor åbnede de Trendsales som en bazar på nettet - og en internet-succes var født.

I dag har Trendsales næsten en mio. brugere, som handler med brugt modetøj og accesories.

Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen solgte første gang ud af Trendsales i 2004, da Freeway, som er bedst kendt for at stå bag Dating.dk, købte en aktiepost. I 2010 overtog den internationale koncern Ricardo Group så 70 pct. af Trendsales - og gjorde de to stiftere til mangemillionærer.

Fire år senere blev Ricardo Group købt ud af mediehuset Tamedia, der også overtog en bid af stifternes aktier. Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen beholdt imidlertid en ejerandel på 12 pct. af Trendsales.

Det er de 12 pct., som Tamedia nu også snupper.

Gennem årene har Trendsales indbragt pæne millionbeløb til ejerne, heriblandt Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen, der hver er gode for knap 40 mio. kr. gennem deres private holdingselskaber.

Men de seneste to år har været grimme for Trendsales. En opsigtsvækkende svindelsag mod en tidligere direktør, der endte med at blive politianmeldt, kostede et større millionbeløb og tvang Tamedia til at skyde nye penge i selskabet.

Ifølge Trendsales har den tidligere direktør, som stadig er under efterforskning af politiet for bedrageri, bl.a. fabrikeret en vigtig licens, der tillader Trendsales at operere som elektronisk pengeinstitut uden for Danmark. Samtidig er der konstateret problemer med afregning af moms, selskabsskat og lønninger.

Trendsales beskæftiger over 40 medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også