Erhverv

Prisvindende ægtepar sælger firma for en formue

Efter flere år med heftig vækst scorer ægteparret Bjerg stor gevinst på at sælge ud af livsværket, Mountain Top Industries.

I 2016 vandt Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg prisen som "Årets Ejerleder 2016," som PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag. Foto: Carsten Snejbjerg

Ægteparret Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg har tjent millioner på deres hurtigt voksende virksomhed Mountain Top Industries, der designer og producerer specialudstyr til pick-up-biler.

Nu har de valgt at sælge aktiemajoriteten i firmaet til kapitalfonden Axcel i en handel, der ifølge Børsen værdisætter Mountain Top Industries til op mod 750 mio. kr.

»Efter flere år med høj vækst er næste skridt i vores udvikling at ekspandere både salg og produktion på en række nye markeder, hvilket vi vurderer bedst kan ske i partnerskab med Axcel,« udtaler adm. direktør Marie-Louise Bjerg i en pressemeddelelse.

Mountain Top Industries med 170 ansatte leverer dele til bilgiganter som Ford, Volkswagen og Mercedes. Under finanskrisen måtte Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg skære helt ind til benet og fyre en tredjedel af medarbejderstaben.

Men de senere år har parrets autoudstyrsfirma været en guldrandet forretning.

I 2016 tjente Mountain Top Industries 46 mio. kr. Samme år vandt Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg prisen som "Årets Ejerleder," som PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag. Prisen gives til den bedste danske virksomhed, hvor direktøren både er ejer og daglig leder.

Både Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg fortsætter i Mountain Top Industries ledelse og som medejere efter salget til Axcel.

»Siden virksomhedens start i 1951 har vi gennemgået en omfattende udvikling som familieejet virksomhed. Derfor er det en stor beslutning at sælge, men efter længere tids overvejelse og dialog føler vi os sikre på, at Axcel kan medvirke til at bringe Mountain Top Industries videre,« siger direktør Lars Bjerg.

Det var Lars Bjergs far, der i sin tid stiftede Mountain Top Industries. Lars Bjerg overtog virksomheden i 1994 og gjorde ni år senere Marie-Louise Bjerg til direktør.

Ægteparret har en formue på 171 mio. kr. gennem selskabet Bjerg Holding, men kan altså nu lægge adskillige nye millioner til formuen.

I Axcel er man glade for købet af Mountain Top Industries.

»Marie-Louise og Lars Bjerg har gennem fokus på produktudvikling, kvalitet og leveringssikkerhed skabt en virksomhed med en vifte af gode produkter og høj kundetilfredshed. Dertil har Mountain Top opnået en høj grad af effektivitet i alle processer. Fokus fremadrettet er på at skabe vækst på både etablerede og nye markeder, herunder bl.a. USA, hvor der sælges tre mio. pickuptrucks om året,« udtaler Christoffer Müller, der er ansvarlig for investeringen i Mountain Top hos Axcel.

Axcels køb af Mountain Top Industries er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

BRANCHENYT
Læs også