Økonomi

Storinvestor har ikke mistet troen på, at økonomien hurtigt kommer tilbage på sporet

En V-formet udvikling i økonomien kan stadig blive en realitet, lyder det fra den store kapitalforvalter BNY Mellon Investment Management.

Artiklens øverste billede
Personer, der opsøger Arbejdsministeriets kontor i New York, bliver med henvisning til risikoen for smittespredning afvist ved døren og får i stedet udleveret en folder, der forklarer, hvordan de kan melde sig ledige via nettet. Foto: AP/ John Minchillo

Coronavirussen har påvirket økonomien i et hidtil uset omfang. Men på trods af den enorme påvirkning er det langt fra udelukket, at den globale økonomi hurtigt kommer tilbage til niveauet inden krisen.

Sådan lyder det fra den store amerikanske kapitalforvalter BNY Mellon Investment Management, der tirsdag afholdt et webinar om den økonomiske udvikling set i lyset af coronavirussen.

»Det afgørende vil være, hvilken vej det går med sygdommen,« sagde Shamik Dhar, der er cheføkonom i BNY Mellon Investment Management.

I den store leg med bogstaver, som illustrerer, hvordan økonomien kommer til at udvikle sig, har BNY Mellon Investment Management ikke kylet V-et i skraldespanden. Sandsynligheden for, at der kommer en V-formet udvikling er på 35 pct. Den samme sandsynlighed er der ifølge kapitalforvalteren for en U-formet udvikling.

En L-formet udvikling har en sandsynlighed på 20 pct., og så er der 10 pct. sandsynlighed for et scenarie, som falder uden for denne bogstavleg.

»Hvis vi får en anden bølge eller nye lockdowns, så bliver det mere sandsynligt med et U. Og hvis de nuværende lockdowns bliver forlænget, så bliver det et L,« sagde Shamik Dhar, der dog understregede, at økonomierne rundt i verden er ekstremt hårdt ramt.

BNP-tal fra Kina viste en nedgang i økonomien på 9,8 pct. i første kvartal på kvartalsbasis. I BNY Mellon Investment Management venter man, at tallet for USA vil lande i intervallet 10-15.

»Tallene for Italien og Spanien kan blive endnu værre. Så det er nogle meget skræmmende tal, der kommer i øjeblikket,« lød det fra Shanik Dhar.

Udmeldingen fra BNY Mellon Investment Management går i en anden retning en f.eks. Nordea. Her peger Andreas Steno Larsen, der har titel af global chefstrateg, på, at tal fra Kina tyder på, at opsvinget i økonomien er gået langsommere end ventet.

Tallene peger i retning af et L med en positiv hældning. Og der er ikke nogen grund til at tro, at udviklingen i Vesten efter nedlukningerne vil være anderledes end i Kina.

»Det er det land, der har haft længst tid til at forbedre en exit-plan og er nået længst i forhold til en genåbning. Det er ret interessant, at man kan se så klare effekter. Og jeg tror, at vi vil komme til at se fuldstændig det samme mønster, når vi får normaliseret tilstanden i Europa og Danmark,« vurderer Andreas Steno Larsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.