Økonomi

Beijing slår New York som milliardærernes foretrukne hjemby

De rigeste kinesere er blevet endnu rigere under coronakrisen, og Kinas hovedstad huser nu flest dollarmilliardærer i verden.

Den kinesiske hovedstad, Beijing, er hjemsted for flere dollarmilliardærer end nogen anden by i verden. Foto: Greg Baker / AFP.

Beijing huser nu flere milliardærer end nogen anden by i verden.

Hvert år udgiver erhvervsmagasinet Forbes en liste over de mest velhavende personer, og hvor de holder til.

I den seneste opgørelse vipper den kinesiske hovedstad New York af pinden som det mest populære hjemsted for personer med en formue på over 1 mia. dollars.

I 2020 har Beijing fået 33 flere milliardærer. Der bor nu i alt 100 milliardærer i byen, hvilket er én mere end i den amerikanske storby New York.

Ifølge BBC skyldes den store vækst i antallet af milliardærer i Bejing, at Kinas rigeste personer generelt er blevet mere velhavende under pandemien. Kina er da også det land, som har fået flest nye milliardærer i løbet af 2020 – i alt 210 har brudt den magiske grænse.

Fremgangen gælder især de personer, som har skabt deres velstand på teknologi. Flere af landets største techselskaber har øget deres værdi i løbet af coronakrisen og gjort deres ejere endnu rigere, end de var i forvejen, skriver BBC.

Den mest velhavende person i Beijing er Zhang Yiming, som stiftede det populære sociale medie Tiktok. Forbes opgør hans formue til 35,6 mia. dollars. I New York topper den tidligere borgmester og mediemogul Michael Bloomberg listen med 59 mia. dollars.

Mens flere milliardærer nu har adresse i Beijing end i New York, så er USA stadig det land, der har flest boende.

Der er 727 milliardærer i USA, mens der er 698 i Kina inklusiv Hongkong og Macau. Den rigeste person i USA og i verden er Amazon-stifter Jeff Bezos med en anslået formue på 177 mia. dollars.

Det har generelt været et godt år for de rigeste personer over hele verden. På Forbes’ seneste liste er der 660 flere milliardærer end for et år siden. I alt er der 2.755 dollar-milliardærer i verden, og 86 pct. af dem er blevet mere velhavende de seneste 12 måneder.

En del af forklaringen er de stigende priser på stort set alle aktiver, skriver Forbes. Mens økonomien blev hårdt ramt under krisen, så har de lave renter fra centralbankerne ført til stor værdistigning i alt fra aktier over ejendomme til kryptovaluta.

Læs også