Privatøkonomi

Fidus forsvinder: Nu tjener du ikke på at spare op hos Skat

Du får en bedre rente hos Skat end i de fleste banker. Det bliver der nu pillet ved.

I dag giver Skat 0,5 pct. i rente på det beløb, man som borger har betalt for meget i skat. Den rente bliver der nu pillet ved. Foto: Stine Bidstrup Arkivfoto: Stine Bidstrup

Det er ikke rimeligt, at danskerne får en bedre rente hos Skat end i banken.

Sådan lyder det fra regeringen, der sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale nu fjerner fidusen ved bevidst at betale for meget i skat. Det sker som et led i den erhvervspakke, som partierne præsenterede søndag.

I dag giver Skat 0,5 pct. i rente på det beløb, man som borger har betalt for meget i skat. Den rente bliver der nu pillet ved.

»Minimumsgodtgørelsen ved overskydende skat nedsættes til 0 pct. fra 2018,« fremgår det af den nye erhvervspakke.

Samtidig skal danskere, som har betalt for lidt i skat, betale mere i rente. I dag er der en dag-til-dag-rente på 2 pct. af skattebeløbet beregnet fra den 1. januar til indbetalingsdagen. Er skatten ikke betalt senest den 1. juli i året efter indkomståret, skal der betales et procenttillæg på 4 pct.

»Dag-til-dag renten og restskattetillægget forhøjes med 0,5 pct.-point fra 2018,« fremgår det af erhvervspakken.

Samlet giver de nye tiltag cirka 200 mio. kr. ekstra i statskassen fra 2019 og frem. Pengene er en del af finansieringen af den nye erhvervspakke.

I årevis var det en dårlig forretning at have sine penge stående hos Skat, fordi man fik en bedre rente for sine penge i banken. Sådan er det bare ikke længere.

Langt de fleste banker kan ikke længere hamle op med den rente på 0,5 pct., som Skat giver for overskydende skat. De fleste banker giver 0 pct. i rente.

Mange danskere vælger bevidst at forskudsregistrere deres indkomst for højt eller deres fradrag for lavt for at få overskydende skat.  De vil hellere betale lidt ekstra i skat for at være sikre på, at de ikke får et smæk, når årsopgørelsen kommer.

BRANCHENYT
Læs også