Privatøkonomi
0

Sommerhusejere går gylden sommer i møde

Der er flere gode nyheder for sommerhusejerne.

Der er rift om at holde ferie i de danske sommerhuse. Ikke mindst tyske turister står på spring igen.

For første gang i mange år står de gode nyheder i kø for sommerhusejerne. Nye belåningsregler, højere bundfradrag og andre forbedringer har allerede løftet salget. Og nu er der gode nyheder for de mange sommerhusejere, der lejer ud i ferieperioden.

2017 tegner således til at blive et godt år for feriehusudlejere, og det skal ses i lyset af, at 2016 slog en gammel rekord helt tilbage til 1993. I årets første fire måneder har der samlet været 2.999.700 overnatninger, viser aktuelle tal fra Danmark Statistik.

»De danske feriehuse er brandvarme – turisterne er vilde med dem,« siger afdelingsdirektør i BRFkredit, Mikkel Høegh

I april var det højeste antal overnatninger i danske feriehuse i statistikkens historie.

»Det vidner om, at det lige nu er ganske godt at udleje danske feriehuse, og det er en medvirkende forklaring på, at vi ser flere handler med feriehuse,« mener Mikkel Høegh.

I faktiske tal var der 1.579.400 overnatninger i de udlejede feriehuse i Danmark. Der er rekord, siden man begyndte at lave statistik over dette tilbage i 2004. Danskerne stod for 387.200 overnatninger, men tyskerne stod for 1.018.700, og dermed klart var den største gruppe af mennesker, der var vilde med de danske feriehuse.

Det er en fremgang på 3,2 pct. i forhold til i fjor. Tilsvarende er antallet af udlejede husuger steget med 12,3 pct. At husugerne stiger kraftigere end overnatningerne skyldes, at der i år bor færre mennesker i hvert udlejede hus.

Ser man på antallet af bookede uger, er det også svært at få armene ned, mener Mikkel Høegh. Ved udgangen af april var der booket 358.200 husuger, og det er en fremgang på 5,7 pct. i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Ser man på statistikken som en år til år-vækst, falder udlejningen i april. Det skal nu ikke ødelægge det gode humør, fordi det kun er udtryk for en statistisk teknikalitet og hænger sammen med, at den relative vækst i marts-april i år var mindre end den tilsvarende udvikling i februar.

»I virkeligheden er dette blot et udtryk for, at selv i halvkolde og triste februar var de danske feriehuse populære,« siger Mikkel Høegh.

BRANCHENYT
Læs også