Tech

Microsoft: Forbruget af Skype er eksploderet

Hjemmearbejde og forsamlingsforbud har fået flere til at benytte sig af digitale løsninger til kommunikation, og den seneste måned er antallet af Skype-brugere vokset markant, skriver Microsoft, som ejer opkaldstjenesten, i et blogindlæg.

Forbruget af SkypeFoto: AP Images

Hvis du er en af dem, som er blevet sat til at arbejde hjemmefra, mens udbruddet af coronavirus står på, har du med stor sandsynlighed brugt Microsofts kendte stemme- og videoopkaldstjeneste Skype.

Men du er langtfra den eneste.

Over den seneste måned er antallet af opkald på Skype steget med mere end 220 pct., mens antallet af daglige brugere er steget med 70 pct. til 40 mio., skriver Microsoft i et nyt blogindlæg.

På samme tid har den amerikanske softwaregigant nu mere end 44 mio. brugere på sin samarbejdsplatform Teams, der i store træk ligner Skype.

Overalt på jorden er mængden af kommunikation over internettet eksploderet. Faktisk så meget, at det har skabt en frygt for, at internettet i Europa i værste tilfælde risikerer at bryde sammen.

For en uge siden meddelte Facebook, at det sociale medie havde oplevet en stigning på 50 pct. i antallet af chatbeskeder på dets platforme i landene hårdest ramt af coronavirus. Alene i Italien er brugen af gruppeopkalds-funktionen steget med 1.000 pct.

Tidligere i marts kunne Finans desuden berette, hvordan den danske udbyder af sofware til telefonmøder Voxogogo havde oplevet en 12-dobling i antallet af brugere, hvilket havde lagt pres på selskabets kapacitet.

Teleanalytiker og indehaver af Strand Consult, John Strand, har i et notat peget på, hvordan udbruddet af coronavirus har vist verden, hvor nødvendige digitale kommunikationsløsninger er.

»Krisen viser, at teleinfrastruktur er endnu mere vigtigt end hidtil troet (…) Netop nu er der en mulighed for at italesætte værdien af en digitalisering og at vise folk værdien af et digitalt samfund,« skriver John Strand i notatet.

Til trods for at Facebook har taget en stor bid af markedet for tale- og videoopkald, er Skype stadig en af de største tjenester. Førhen har Skype sågar været verdens største udbyder af internationale telefonopkald, ifølge en undersøgelse lavet af analysefirmaet TeleGeography.

Skype blev oprindeligt udviklet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, som begge er blevet mangemilliardærer på salget af tjenesten til først eBay i 2005 og dernæst Microsoft i 2011, hvor de stadig ejede en del af aktierne i selskabet.

Læs også
Top job