Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Europæiske aktier stormer op. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 kan prale af en stigning i årets første seks måneder på 14,3 pct. og dermed det bedste første halvår i 20 år. Det er i høj grad udmeldinger fra både den amerikanske centralbank (Fed) og den europæiske centralbank (ECB) om lavere renter og mere stimuli til økonomien, der har fået aktierne til at stige kraftigt. Men flere storbanker regner ikke med en gentagelse.

Ukuelig optimisme blandt små virksomheder. De små og mellemstore danske virksomheder øger fortsat både salg og overskud, og de er udprægede optimister, når det gælder fremtiden. Kun hver 10. af dem venter fald i salget i 2019, viser en stor BDO-undersøgelse. En af de virksomheder, der langt fra tror, opturen er slut, er bryggeriet Hancock.

Milliardærer på it-succes. Børsnoteringen af Netcompany indbragte it-kometens stiftere en pæn formuestigning. Det kan aflæses i nye regnskaber fra stifterne André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard, der nu alle er milliardærer på papiret.

Etiske kunder siver fra Danske Bank og Nordea. Danskerne er blevet mere trofaste over for deres bank. Så længe de ikke er kunder hos de skandaleombruste storbanker Danske Bank og Nordea, viser en ny analyse. (Børsen)

Banker tvinges til at spare 1.000 mia. kr. De europæiske banker skal i fremtiden gemme flere penge på kistebunden, så de bedre kan stå imod finansielle kriser. Helt præcist ventes bankernes kapitalkrav i gennemsnit at blive forhøjet med 24,4 pct, når et nyt sæt kapitalkrav er fuldt indfaset i 2027. Det svarer til omtrent 1.000 mia. kr. (Ritzau Finans)

Ny robot har fanget 726 danskeres selvangivelser. Skattestyrelsen har for første gang brugt såkaldt maskinlæring til at fange afvigelser i danskernes selvangivelser. Foreløbig er 726 faldet i nettet det første år. (DR Nyheder)

Manden bag Ford Mustang er død. En af de største bilbosser gennem tiden, Lee Iacocca, er død 94 år gammel. Han skabte bl.a. sportsvognen Ford Mustang og var i 1980'erne med til at redde Chrysler-koncernen fra konkurs. (BBC)

Tesla-analytikere frygter en skuffelse. Tesla leverede rekordmange biler i andet kvartal, men flere analytikere advarer om, at det ikke nødvendigvis betyder noget godt resultat. (CNBC)

Dansk Tour de France-start oversolgt. Arrangørerne bag den danske Tour de France-start i 2021 erkender, at de har pustet seertal og reklameværdi voldsomt op. Det var en fejl, siger de. (Politiken)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også