
Den digitale sundhedsindustri er en af fremtidens helt store vækstlokomotiver. Skal de globale markedsandele være til glæde for Danmark, skal vi turde satse på en branche, der står og falder på manglende arbejdskraft
Min Læge og Smittestop. To gode eksempler på hvordan digitale sundhedsløsninger har gjort deres indpas i vores hverdag. Men overvej lige, hvis man med sin smartphone kunne mere end at foretage en videokonsultation med sin praktiserende læge, eller informere sin smittekæde, hvis man er testet positiv for corona.
Hvad nu hvis jeg fortæller dig, at det faktisk er muligt fra sin smartphone at kunne diagnosticere livsstilsygdomme og få ordineret software som behandling af din læge? Software, som ikke bare er en app, men som faktisk er reguleret og kontrolleret medicinsk udstyr. Software, som giver patienter mulighed for at tage kontrol med deres sygdom direkte fra hjemmet og blive motiveret for et sundere helbred.
I sidste ende vil vi dog være kede af at sende de vækstmuligheder, arbejdspladser, know-how og personskatter ud af landet. Derfor har vi brug for en ambitiøs, politisk indsats, der skaber bedre rammevilkår for at kunne tiltrække udenlandsk arbejdskraft, indtil vi i fremtiden kan høste frugterne af et forhåbentlig større fokus på at udvikle digitale kompetencer blandt vores ungdom - allerede startende i folkeskolen.
I Dawn Health står vi med følelsen af, at vi lige er hoppet om bord på life science-industriens vækstlokomotiv. Men uden den nødvendige arbejdskraft, rammer vi snart endestationen. Når vi at skifte spor, inden det bliver for sent? Hvis vi gør det, står vi i min optik med en industri, der kan blive et af fremtidens helt store vækstlokomotiver. Tiden må vise, om vi i Danmark har lysten og modet til at satse på digitalisering i langt højere grad, end det vi ser i dag.