Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Kære leder: Smid masken og styrk din intuition

Jeg møder mange ledere, som er i gang med at smide masken og genstarte hjertet. Klummen her er derfor en hyldest til alle jer i rivende udvikling. Både jer med og jer uden ledelsesansvar.

Anne-Marie Finch

Kære leder,

Tillykke med din rejse. Måske er den lige skudt i gang. Måske er du motiveret for at sætte i gang. Måske er du allerede i gang. Uanset, hvor du er, så tillykke.

For du er det mest livsbekræftende sted. Et sted i bevægelse. Et sted i vækst. Et sted hvor din kraft vokser for hver dag. Også selvom det indimellem føles som om, at du har mindre af den.

Måske er du blevet hyldet og forfremmet for din skråsikre facade, ’kølige’ overblik, uanede ressourcer og robusthed, og måske oplever du nu, at de livsstrategier, som tidligere har virket, pludselig ikke virker mere.

Måske oplever du, at den selvkontrol, du engang mestrede, føles som ét stort kontroltab.

Fortvivl ikke. Du er et godt sted. Et sted i forvandling. Et sted der ender ud med en ny form for råstyrke, som tjener din rejse videre i livet.

Når din facade langsomt reduceres i styrke, tilføres du en ny form for styrke, som er din sårbarhed.

Anne-Marie Finch

Indimellem vil du kunne opleve følelsen af at være i frit fald. Du kan mærke dig selv, din sårbarhed, dine grænser, sorger og mere dybde. Du ser med nye linser og overrumples af, hvad du ser.

Måske har du derfor lyst til at fremelske og tilslutte dig gemmestedet bag din skråsikre facade.

For måske mærker du tilmed dine omgivelser mere end nogensinde før. Du registrerer stemninger, energier og måske erstattes komfortable illusioner af ærlige realiteter.

Giv dig tid. Træk vejret. Få hvilet. Dyrk kroppen, naturen og spis sundt. Læn dig ind til kærlige mennesker i dit netværk, og selektér efter, hvem der støtter dig bedst.

For når din facade langsomt reduceres i styrke, tilføres du en ny form for styrke, som er din sårbarhed. Den skal du vænne dig til, for den øger intuitionens kraft.

Intuitionens kraft kan føles overvældende, hvis man har troet, at man var seende i de blinde vinkler, og med processen følger et behov for masser af accept og tilgivelse.

Vi er alle ledere i en ny tid. Både med og uden ledelsesansvar. For en ny tid handler om forbindelse og gensidighed, og vi kan ikke forbinde os med andre, førend vi er forbundet med os selv.

Med tiden vil du finde ro i at være i kontakt med dine følelser, godt guidet af intuitionen, og du vil erfare, at jo mindre du mærker, jo mindre i kontrol vil du opleve at være i. Helt modsat af hvad du erfarede tidligere.

Processen her kan ikke forceres. Den er en dannelse i nye vaner, livsstrategier og uddannelse i at lære sig selv at kende på ny eller finde tilbage.

Mange ledere, jeg møder, kan føle sig udfordret, når de leder mennesker, som måske ikke ser det samme lige så klart, som de er begyndt at se, og de spørger om råd til, hvordan de fremmer mere bevidsthed hos andre, som ikke er lige så bevidste.

Kærlighed, taknemmelighed og omsorg sætter kemisk frygt og vrede skakmat i hjernen.

Anne-Marie Finch

Min anbefaling er at række ud med opmærksomhed, udvise omsorg, vise at man støtter og uanset frustrationen den anden vej være kærlig.

Vi har længe hørt om den professionelle distance, og den såkaldte fornuftige afstand mellem en leder og en medarbejder, og flere ledere udtrykker en bekymring for at gå for tæt på deres folk og måske overskride den terapeutiske grænse.

Mange mennesker, jeg møder, er i underskud af omsorg og har brug for næstekærlighed. Derfor, kære leder, skal du ikke holde dig tilbage. Lad dig guide af din indfølende, sunde fornuft og favn folk i din nærhed med varme.

For det eneste, som konverterer det ubevidste og ubevidste handlinger, er kærlighed.

Kærlighed, taknemmelighed og omsorg sætter kemisk frygt og vrede skakmat i hjernen.

Det er jo fantastisk smukt, at vi kemisk er udstyret således, at det, vi som mennesker næres af og som forener os – nemlig kærlighed – hæmmer indflydelsen af frygt og ligegyldighed, der splitter os og fastholder vores ubevidsthed.

Ubevidste mennesker kendetegnes som ulykkeligt vildfarne indeni, bag deres tillærte facade, selvom de ofte viser noget andet udenpå.

Så vi skal ikke lade os mislede, selvom ’perception is reality’ ofte kupper vores opfattelser af andre. I stedet skal vi træne intuitionens kraft, for den er ikke til at afspore.

Jeg har selv været igennem en rivende udvikling de seneste år. Jeg har indimellem haft svært ved at acceptere den og ønsket at vende retur til beskyttelsen af mit hjerte og til ikke at føle så meget, som jeg føler nu.

Jeg har været i så benhårde kapitaldrevne miljøer, at den eneste vej til at kunne fungere i dem var at mærke så lidt som muligt og beskytte mig selv.

I dag ser jeg, at den selvbeskyttelse, jeg engang higede efter og givet min hverdag var afhængig af, snarere førte til et stærkt ydre og et svækket indre.

Så kære dig, som måske føler, at du er i et galopperende kontroltab: Det er nu, at du vinder kontrollen.

Derfor et varmt velkommen til en ny tid, hvor maskerne falder, og hjerterne åbner.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.