Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Ægte magt er den, du ikke viser

Hvordan vil du ende dine dage, og hvad ønsker du at se tilbage på? Du kan når som helst lære at generere din egen energi og her opleve, at vejen til et kraftfuldt liv vil gøre dig ægte magtfuld.

Anne-Marie Finch

Når du erfarer det, vil du vide, at kun du kan generere din egen energi, og du vil herigennem hjælpe andre til bedre at kunne varetage deres egen. 

Er du ’filled’ med ’power’, det vil sige ’powerfilled’ eller kraftfuld, behøver du nemlig ikke vise, at du har magt.

Er du derimod ikke fyldt med kraft, kan du have brug for at erhverve den ved at vise magt. Hvis altså du ikke er bevidst.

Du optimerer her på andres kraft for at fastholde din magt, men du er i virkeligheden den mindst magtfulde, for du har ikke lært at generere kraft på egen hånd.

I denne nye tid bliver du tydelig, når du er kraftfuld, og du bliver utydelig, når du er magtfuld uden at være kraftfuld.

Du er kraftfuld og tydelig, når du lytter for at forstå, møder mennesker hvor de er, fremhæver deres styrker, hylder dem og hjælper dem med at skalere deres talent. 

Du er kraftløs, når du fortsætter din utydelige adfærd ved at anvende magt, så mennesker ikke mere ønsker at følge dig. 

Anne-Marie Finch

Du er kraftfuld og tydelig, når du skaber retning og en energi, som løfter, fremfor en energi som dræner fællesskabet. 

Når mennesker i dit nærvær føler sig trygge til at være umiddelbare i deres tænkning og dele intuition, idéer og refleksioner, fordi de oplever, at de er velkomne og hører til, præcis som de er. 

Du er derfor kraftfuld og tydelig, når du opmuntrer mennesker til at gå en ekstra mil, og en ekstra indsats her hænger sammen med at turde udfordre det bestående og hjælpe andre ombord i nytænkningen til fælles gavn og til fælles succes på tværs af værdikæden.

Du er derimod kraftløs og utydelig, når du lytter for at tale, er skeptisk, afvisende og fremhæver svagheder for at hævde dine styrker eller for at finde syndebukke for de resultater, du bærer ansvaret for og aflønnes efter. 

Du er kraftløs og utydelig, når du skaber retning og kommunikerer den, som om du alene kan løfte opgaven. 

Når du dræner andre mennesker med at tale ned til dem, taler i floskler og gentager de samme indøvede fortællinger om din bedre halvdel og børn, som ikke mere virker troværdige, blot for at fremstå empatisk. 

Du er kraftløs og utydelig, når mennesker ikke har modet til at udtrykke sig ærligt foran dig – fordi de i deres utryghed hverken kan eller tør tænke klart, når du er tilstede.

Du er kraftløs, når du fortsætter din utydelige adfærd ved at anvende magt, så mennesker ikke mere ønsker at følge dig. 

Slet ikke dem der er i stand til selvstændigt at opbygge et kraftfuldt liv.

For når mennesker ikke (mere) er i et afhængighedsforhold til din forvaltning af, hvad magt er, mærker de forskellen på, hvordan de har det i dit selskab, og hvordan de har det, når de ikke er i dit selskab. 

Sådan lærer de, at de trives bedst, når de kan undvære at afgive deres kraft til dig, for de mærker, at de drænes under din ledelse, og det bliver mere og mere markant med tiden. 

Dem, der følger dig, vil derfor vågne op - eller er på vej til det – og nogle vil kunne føle sig som Tornerose, der har sovet i 100 år. 

Så langt kan man gå på literen, selvom man afgiver sin kraft til andre – så stærke er vi – og omvendt kan vi også lynhurtigt beslutte os for at ændre kurs, når vi bliver bevidste om, hvordan vi i virkeligheden har det. 

Når vi først erkender, at du styrer os ved at berøve vores energi, fremfor at lede os til at kunne avle mere af den, vil vi tage vores kraft tilbage.

Al den kraft som du har taget fra loyale mennesker, uden at give tilbage, og så skal du for alvor lære, hvordan du genererer din egen.

Godt for dig. Du kan nemlig stadigvæk nå det. 

For tænk at ende sine sidste dage velvidende, at man ikke lærte at fungere på egen hånd. 

At du kun kunne holde dig oven vande ved at manipulere dig igennem livet. På bekostning af andres energi. 

Fordi det lykkedes dig at mislede andre mennesker til at tro, at de ikke kunne være selvstændigt foruden dig, mens du i virkeligheden fratog dem deres kraft, som de afgav til dig.

Du kan til hver en tid nå at ændre kurs og frisætte dig selv fra afhængigheden til andre, og dermed frisætter du andre fra afhængigheden til dig. 

Så snart din livskraft baserer sig på din energi og indre substans, er du ’powerfilled’ og dermed ægte magtfuld. For magt er den, man ikke viser. 

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.