Serier

Dansk tøjkoncern skærer ned - salget står stille

DK Company med hovedsæde i Ikast har tirsdag reageret på coronakrisen ved at opsige 125 medarbejdere. Samtidg forudses et 2020 med kæmpedyk i omsætningen.

Corona rammer verden
Jens Poulsen, som er chef for og hovedaktionær i DK Company, kalder coronakrisen en tsunami, der på få dage har bremset alt i branchen. Foto: Stine Bidstrup.

Tøjsalget står stille i store dele af Europa, og det rammer også den danske branche hårdt. Derfor har DK Company, som er landets næststørste modekoncern, tirsdag afskediget 125 ansatte.

Koncernen med 23 tøjmærker har i alt 2.400 ansatte globalt. Omkring 1.400 af dem er på hovedkontoret i Ikast samt andre centrale afdelinger i Vejle og København. Det er blandt disse, at de 125 medarbejdere afskediges - svarende til 9 pct. af styrken der.

»Den her krise udvikler sig som sig en tsunami og med en hastighed, der er uden for fantasiens rækkevidde. På én uge er stort set alle markeder i Europa lukket ned. Det må vi reagere på,« siger adm. direktør, stifter og hovedaktionær Jens Poulsen.

Koncernen
  • DK Company A/S er en modekoncern med hovedsæde i Ikast.
  • Rummer en lang række modemærker – bl.a. Matinique, Cream, ICHI, b.young, Fransa, Blend, Gestuz, InWear og Solid.
  • Tøjet produceres især i Kina, Indien og Bangladesh.
  • Omsætter for ca. 3,5 mia. kr. og har ca. 2.200 ansatte.
  • Koncernen blev stiftet i 2001 af Jens Poulsen.
  • Ejes af selskabet DKC Holding 2011 A/S med koncernchef Jens Poulsen som hovedaktionær. Blandt de øvrige ejere er Jens Obel, der er ansvarlig for aktiviteterne i Ikast og København, Kasper Philipsen med ansvaret for aktiviteterne i Vejle samt finansdirektør Søren Lauritsen.

Han valgte tirsdag at sende en 18 minutter lang video til de ansatte i koncernen med en gennemgang af situationen. Her fastslås der, at tingene er på et niveau, hvor ingen kan gennemskue, hvor lang tid krisen varer, eller hvad konsekvenserne er.

Jens Poulsen var mandag på Finans fortaler for, at alle detailbutikker - bortset fra mad og medicin - lukkes for at komme hurtigst muligt gennem smittefaren. DK Company besluttede selv midlertidigt at lukke koncernens 250 egne fysiske butikker i Norge og Danmark.

DK Company har desuden stort engrossalg til kunder i detailhandlen i en lang række lande. Her er ordrer på stribe afbestilt de seneste dage, og DK Company har i forvejen udestående for et større, trecifret millionbeløb hos kunderne i den pressede detailhandel.

»Vi kan nok ikke forvente at få afsat alle sommervarerne, som allerede er på vores lager. Salget til den kommende vinter- og julesæson, som normalt indledes nu, ligger stille. Så vi er i et år, hvor en del af vores omsætning, der i fjor lå over 3 mia. kr., forsvinder. For ganske kort tid siden forudså vi ellers et nyt rekordår,« siger Jens Poulsen.

Tøjdirektøren er aktuelt ikke begejstret for de statslige hjælpepakker til erhvervslivet, som lanceres i disse dage af den danske regering.

»De pakker er mest til gavn for industrivirksomheder, hvor man kan lukke helt ned eller selskaber, hvor staten er medejer. Vi kan ikke lukke helt ned. Men har i stedet brug for fleksibilitet, så vi fortsat kan arbejde med kollektioner frem i tiden og andet,« mener Jens Poulsen.

Læs også
Top job