Erhverv

Kendte erhvervsfolk indgår forlig i millionstrid

Stridighederne mellem Lars Tvede og Peter Warnøe begyndte, da der var uenighed om udbetalingen af udbytter i parternes fælles venturefond.

Lars Tvede og Peter Warnøe har begravet stridsøkserne i en længerevarende konflikt omkring deres fællesstiftede venturefond Nordic Eye. Foto: Nikolaj Svennevig og Jonas Olufson

Der har i længere tid været ondt blod mellem stjerneinvestorerne Peter Warnøe og Lars Tvede, der på skift har været i totterne på hinanden i en langvarig kamp om venturefonden Nordic Eye.

Men nu smider de prominente erhvervsmænd de ellers så skarptslebne stridsøkser fra sig og indgår forlig i noget, der ligner en afslutning på misæren.

»Lars Tvede og Peter Warnøe samt deres selskaber inklusive Nordic Eye Management, er blevet enige om at afslutte og tilbagetrække alle rets- og voldgiftssager, anmeldelser og klagesager som følge af et forlig parterne imellem,« skriver Nordic Eye i en meddelelse.

Med forliget har Lars Tvede også droppet sin politianmeldelse af Peter Warnøe for bedrageri og mandatsvig.

De to herrer, der sammen stiftede Nordic Eye i 2016, udtrykker i fællesskab tilfredshed med, at der nu er indgået en aftale.

»Vi er glade for, at vi har kunnet indgå en aftale til alles tilfredshed, og at der samtidigt er sket en styrkelse af en række styringsforhold, så Nordic Eye har de bedste rammer for at skabe størst mulig værdi for alle investorer,« udtaler de tidligere stridshaner Lars Tvede og Peter Warnøe i fællesskab.

Stridighederne mellem Lars Tvede og Peter Warnøe handlede først og fremmest om, at Peter Warnøe angiveligt havde udbetalt et udbytte til sig selv frem for til Lars Tvede.

»Der har været udbetalt udbytte til Peter, som skulle have gået til mig. Jeg har ikke fået pengene tilbage endnu, men vi har underskrevet en aftale om, at vi kunne udligne det på denne måde,« sagde Lars Tvede til Finans i December.

Lars Tvede mente, at der var blevet udbetalt tre gange udbytte til Peter Warnøe og kun ét til ham selv. Det skulle have været to til hver.

I september 2019 kunne Finans fortælle, at Lars Tvede og Peter Warnøe havde fået udbetalt millioner i strid med selskabsloven. Gennem Nordic Eye Invest havde de fået et ulovligt aktionærlån på knap 20,8 mio. kr.

Lars Tvede påstod, at han han ikke havde kendskab til det ulovlige lån i Nordic Eye Invest, der dengang havde Peter Warnøe som både direktør og bestyrelsesformand.

I september 2019 kom det frem i Børsen, at Peter Warnøe i årevis havde brudt loven ved at trække penge ud af sit private holdingselskab Oyster Invest ApS som ulovlige aktionærlån. Dette kostede påtaler fra revisoren, mens Erhvervsstyrelsen også pålagde ham tvangsbøder og politianmeldte ham.

I forbindelse med forliget udtræder Lars Tvede som partner og kapitalejer i Nordic Eye Management og partnerselskabet, men han beholder dog fortsat sin ejerandel i Nordic Eye via det fællesejede Nordic Eye Invest.

Peter Warnøe fortsætter som hidtil i Nordic Eye Management, og opretholder sin ejerandel i Nordic Eye Invest.

Læs også