Omsætter for trecifret millionbeløb: Tvillinger kendt fra ”Løvens Hule” har indtaget Norden
Tvillingerne Kasper og Mikkel Dissing står i spidsen for onlinevirksomheden Ditur, der i løbet af kort tid er blevet en gedigen millionforretning. Siden 2018 har Ditur mere end 10-doblet overskuddet.
Onlinevirksomheden Ditur, der er kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”, har for alvor sat sig på det skandinaviske marked.
På få år er selskabet vokset fra at være et hobbyprojekt i tvillingerne Kasper og Mikkel Dissings drengeværelse til nu at sælge ure i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. En ekspansion, der har resulteret i, at brødrenes forretning netop har rundet 200 mio. kr. i omsætning og hevet endnu et tocifret millionoverskud hjem.
»Vi er meget tilfredse med væksten både i og udenfor Danmark. Det er fedt, at vi har kunnet finde så stor vækst udenfor landets grænser. Det forventer vi at blive ved med fremadrettet. Faktisk forventer vi ikke at vokse betydeligt i Danmark næste år. Væksten skal komme fra andre markeder, og drømmen er at blive Skandinavens største urforhandler,« siger Kasper Dissing.
Ditur tjente sidste år 24,8 mio. før skat mod 20,1 mio. kr. året forinden.
Ifølge stifterne har stigende stål- og råvarepriser været medvirkende til, at overskuddet ikke er gået så markant frem som forventet. Samtidig har det også været dyrere for tvillingerne at hente selskabets egenproducerede brands hjem fra Japan, Schwiez og Kina, hvilket også har påvirket resultatet.
Det sætter dog ikke en stopper for ambitionerne.
Ifølge Kasper Dissing forventer Ditur i år at gå ind i yderligere to lande.
»Vi kigger bl.a. på Finland og Østeuropa, men det hele skal lige falde på plads,« siger Kasper Dissing.
Ditur har på nuværende tidspunkt 85 ansatte og åbner i august et nyt kæmpedomicil lidt udenfor Aarhus.
Hverken Mikkel eller Kasper Dissing har tidligere drevet virksomheder i den kaliber, som Ditur har nu. Derfor har det også været vigtigt for stifterne at rekruttere erfarne ledere, der udover Jesper Buch og Jacob Risgaard, som investerede 1,2 mio. kr. i ”Løvens Hule” i 2020, har været med til at sætte struktur på forretningen.
»Vi er lykkedes med at ansætte folk, der er langt dygtigere end Mikkel og jeg til bl.a. ledelse og strukturering. Det betyder, at vores vigtigste opgave som stiftere i dag er at sikre, at vores DNA og værdisæt siver ned gennem organisationen. For to år siden var det nemt, fordi Mikkel og jeg sad ved siden af medarbejderne, men nu arbejder vi mere målrettet med det og gør, hvad vi kan for, at alle kender vores værdigrundlag,« siger Kasper Dissing.
Selvom Ditur siden 2018 har mere end 10-doblet sit overskud, drømmer ingen af stifterne om at indkassere et salg og overgive magten til kapitalfonde eller andre ejere. Begge slår de fast, at ambitionen er, at Ditur skal vokse yderligere.
»Vi tror på, at selskabet er meget mere værd om nogle år. Derfor har vi heller ikke lyst til at give slip på det nu, og så er spørgsmålet, om vi nogensinde får lyst til at give slip på det. Det tror jeg ikke. Vi er ret afklaret om, at et exit ikke er nærtforestående og er glade for ejerfordelingen, som den er i dag,« siger Kasper Dissing.
Mikkel og Kasper Dissing ejer hver 42,5 pct. af Ditur, mens Jacob Risgaard og Jesper Buch hver ejer 7,5 pct.
Ditur har egne butikker i Aarhus og forventer at åbne endnu en butik i Danmark i år.
Som følge af de stigende priser forventer Ditur, at priserne på selskabets ure vil stige 5-7 pct. i år.